Domov » Novice » Matematična uganka: Ali lahko ta matematični izziv opravite v manj kot 15 sekundah?

Matematična uganka: Ali lahko ta matematični izziv opravite v manj kot 15 sekundah?

Vsebina

Izziv dneva je v obliki matematične uganke. To je test posebej zasnovan tako, da vam pomaga ponovno pridobiti motivacijo in hkrati razvija vaše sposobnosti reševanja problemov. Posebej težko, ta izziv polovica udeležencev je bila neuspešna.

Predstavitev matematične uganke

Današnji matematični izziv je težak in zahteva dobro koncentracijo. Da bi bil še težji, ga je treba rešiti v 15 sekundah.

Uganka vam predstavi več enačb v obliki košarkarske in nogometne žoge. Vaša naloga bo, da uganiti odgovor na zadnjo enačbo.

Če želite to narediti, lahko izbirate med štirimi predlogi: A: 63, B: 84, C: 126 ali D: 252. Da bi to storili, morate najprej določiti vrednost košarkarske in nogometne žoge.

Lava.si

Preden začnete, si vzemite čas za branje in razumevanje izjave. Dobro se osredotočite v mirnem prostoru, ker imate na voljo le 15 sekund, da najdete pravilen odgovor.

Rešitev tega matematičnega izziva

Ali vam je uspelo najti rešitev te matematične uganke? Čestitamo! Imate precej visok inteligenčni kvocient.

Tukaj je odgovor na ta matematični izziv:

  • Prva vrstica: košarkarska žoga plus košarkarska žoga plus košarkarska žoga je vredna 18. Da bi ugotovili vrednost košarkarske žoge, morate opraviti naslednji izračun: 18 / 3 = 6. Košarkarska žoga je torej enaka 6.
  • Druga vrstica: Nato vemo, da sta 2 košarkarski žogi vredni 12 (6 + 6). Torej ima nogometna žoga vrednost 21. Ker 6 + (21 – 15) = 6+6 = 12
  • Zadnja vrstica: nogometna žoga plus nogometna žoga, pomnožena s polovico košarkarske žoge, je enaka koliko? Če zamenjamo žoge z njihovimi vrednostmi, dobimo: 21 + 21 x (6 / 2) = ? Torej 21 + (21 x 3) = 21 + 63 = 84.

Pravilni odgovor je B. To matematično uganko lahko deliš s prijatelji in družino, da vidiš, ali so prišli do enakega zaključka.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.