Domov » Novice » Matematična uganka: le pravi genij bo ugotovil, katero tekmo mora premakniti, da dobi pravo enačbo!

Matematična uganka: le pravi genij bo ugotovil, katero tekmo mora premakniti, da dobi pravo enačbo!

Ta izziv je tako težak, da ljudje, ki ga rešijo, veljajo za genije.

Imate radi izzive? Da ? Potem je ta matematični IQ test za vas! Danes vam ponujamo priložnost, da poskusite rešiti uganko, ki je namenjena le genijem. To je dobra priložnost, da premaknete svoje meje in vsem dokažete, da imate lastnosti genija. Preden začnete, si vzemite čas za koncentracijo.

O čem je ta IQ test?

Pri tem testu vam bomo predstavili precej posebno enačbo. Ne samo, da so številke v enačbi sestavljene iz vžigalic, enačba je tudi napačna: nekje je napaka. Vaš cilj je ugotoviti to napako in jo popraviti. To boste storili tako, da boste premaknili eno in samo eno vžigalico. Zato moraš ugotoviti, katero vžigalico premakniti in kam jo postaviti.

©lava.si

Kakšen je namen testa IQ?

Prvi namen je vedno omogočiti, da si oddahnete od svojega dneva. Testi IQ so namreč zelo zabavni in razvedrilni. Predstavljajo majhno razvedrilo med dolgim delovnim ali študijskim dnem. Vendar so bili takšni testi ustvarjeni tudi zato, da lahko preverite svoje sposobnosti. Njihov namen je spodbuditi vas, da uporabite svoje možgane, ne da bi pri tem izvajali pritisk nase. S tem boste izboljšali svoje intelektualne sposobnosti, ne da bi se pri tem pretirano obremenjevali.

Čas je, da podate rešitev!

Pri tem testu IQ sta bila možna dva odgovora. Če ste našli vsaj enega, vam čestitamo! Zaslužite si naziv genija!

Za tiste, ki niste mogli ugotoviti, ne skrbite, vse vam bomo razložili. Prva možnost je bila, da iz števila 8 odstranimo ujemanje, da dobimo število 9, in ga premaknemo k številu 0, da dobimo število 8. S tem bi dobili novo enačbo: 9 + 3 – 4 = 8, kar je čista operacija. Druga možnost je bila, da bi iz števila 8 odstranili ujemanje, da bi dobili število 6, in ga dodali številu 4, da bi dobili število 9. Tako bi dobili: 6 + 3 – 9 = 0. Za lažje razumevanje je tu rešitev v slikah.

©lava.si

Upamo, da ste uživali v tem testu IQ. Če vam je bil všeč, vas vabimo, da ga delite v družabnih omrežjih.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.