Domov » Novice » Matematična uganka: le pravi genij lahko najde rešitev v 30 sekundah!

Matematična uganka: le pravi genij lahko najde rešitev v 30 sekundah!

Če ste ljubitelj matematike, številk in logičnih iger, potem je ta sestavljanka za vas.

Sprejmite izziv, da vadite in hkrati dokažete, da ste genij. Za to imate na voljo trideset (30) sekund. Začnite takoj, ko se boste počutili pripravljeni.

Iz česa je sestavljena ta sestavljanka?

Če želite rešiti to uganko, poskusite določiti težo korenja. Teža korenja je od enega (1) do petih (5) kg. Za to boste imeli na voljo več slik tehtnic. Na njih boste našli uteži ter različno sadje in zelenjavo. Preden boste lahko določili težo korenja, boste morali izračunati težo vsakega živila posebej. Ne pozabite: na voljo imate le trideset (30) sekund.

© Lava

Zakaj se lotiti matematičnih ugank?

Pomembno je, da si vzamete čas za počitek in polnjenje baterije. Če pa želite ta čas sprostitve izkoristiti kar najbolje, ni nič boljšega kot majhna uganka. Matematične uganke bodo spodbujale vaše možgane in vam pomagale, da se sprostite. Tako se bo raven stresa zmanjšala, vi pa boste bolj produktivni.

Čas je potekel! Ali ste opravili izziv?

Korenje je tehtalo 4 kg! Dobro delo vsem, ki so jo pravilno rešili. Izjemno dobri ste!

Da bi hitreje rešili to uganko in se izognili prevelikemu številu izračunov, je bilo treba najprej uporabiti logiko: češnja je nujno lažja od hruške. Če sta oba sadeža skupaj tehtala 4 kg, je morala hruška tehtati 3 kg, češnja pa 1 kg. Če poznate težo hruške, lahko nadaljujete z izračunom. V tej sestavljanki je ananas tehtal toliko kot hruška plus 2 kg, torej naj bi tehtal 6 kg. Če dodamo težo dveh češenj in ananasa, dobimo 7 kg, kar je enako teži buče in še en (1) kilogram več. Buča je torej tehtala 6 kg. Ker vemo, da je teža buče enaka teži korenja plus 2 kg, odštejemo težo korenja in dobimo 4 kg. Ne skrbite, tukaj je rešitev v slikah, da boste bolje razumeli.

© Lava

Ne pozabite deliti te uganke v družabnih omrežjih, da bodo tudi vaši prijatelji in družinski člani lahko preizkusili ta izziv in odkrili naše druge teste.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.