Domov » Novice » Matematična uganka: preizkusite svoj IQ z reševanjem te operacije v manj kot 15 sekundah!

Matematična uganka: preizkusite svoj IQ z reševanjem te operacije v manj kot 15 sekundah!

Ta nova matematična uganka preverja vaše matematične spretnosti.

Današnji test temelji na šahovskih figurah. Šah je ena najbolj priljubljenih iger na svetu za razvijanje intelektualnih sposobnosti. Ali ste vedeli, da je najdaljša šahovska partija trajala 20 ur in je imela 269 potez? Rekord je bil postavljen leta 1989 in do zdaj še ni bil presežen. S pešicami v tej sestavljanki boste morali premagati še en rekord: najti odgovor na ta izračun v manj kot 15 sekundah.

Kako opravite ta test?

V tej matematični sestavljanki morate na podlagi rezultatov operacij ugotoviti, katero število ustreza posameznemu delu.

Ilustracija vsebuje štiri različne šahovske figure: pešca, viteza, kraljico in stolpnico. Vsak od njih predstavlja določeno število. Če želite izvedeti vrednost zastavice, je to zelo preprosto, operacija je označena z rezultatom. To so osnovni postopki, zato vam ni treba opravljati ničesar zapletenega. Vaša naloga je poiskati vrednost vsakega števca. Če imate prave odgovore, bi morali dobiti natančen skupni znesek za zadnjo operacijo.

©Lava

 

Kako rešiti to matematično operacijo?

Ta test je na srednji ravni. Iskanje odgovora je lahko preprosto, če poznate osnove matematike.

S tem testom boste preizkusili svoje sposobnosti sklepanja. Vse, kar morate storiti, je, da naredite prikazane izračune in ocenite, koliko je vreden vsak kos. Upoštevajte, da se prvih nekaj operacij morda zdi preprostih, vendar če ne boste pravilno odgovorili, bodo naslednje operacije napačne. Boste dovolj spretni, da boste našli vrednosti posameznih delov?

Rešitve tega testa

Če je v zadnji vrstici rezultat 40, ste zmagali. Tukaj je opisano, kako lahko dosežete ta rezultat:

©Lava

 

V prvi vrsti je kos vreden 4. Če ga razčlenite, dobite: 4 + (2 x 4) = 12

V drugi vrsti je vredna 2, vitez je vreden 9, dama pa 11. Z razgradnjo dobimo: 2 + (9 + 4) – 11 = 4

V tretji vrstici seštejemo že dobljene vrednosti: 2 + (2 + 4) = 8

Za četrto vrstico tudi (9 + 2) + 4 = 15

In za zadnjo operacijo, ki je najtežja: (11 + 11) + (4 + 9 + 4) x 2 – (2 x 2 x 2 x 2 x 2) = 40

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.