Domov » Novice » Matematična uganka: Ugani manjkajoče število v 10 sekundah!

Matematična uganka: Ugani manjkajoče število v 10 sekundah!

Če manjkajoče številke najdete v samo 10 sekundah, se uvrstite med elito.

Ta izziv je odličen način, da v omejenem času preizkusite svoje miselne sposobnosti. Namenjena je pametnim in hitro mislečim ljudem. Ste del tega izjemnega kroga? Opravite test in to ugotovite.

Kako rešiti ta IQ test?

Pri tem izzivu boste imeli sliko, ki vsebuje brokoli, pomaranče in kivi. Če te sadeže seštejemo, dobimo kot odgovor število. Tvoja naloga je poiskati odgovor na zadnjo enačbo, ki se glasi: koliko je kivi + pomaranča + brokoli. Bodite hitri, saj imate za rešitev tega problema na voljo le 10 sekund. Ne pozabite se oborožiti z železno osredotočenostjo. To je izziv, ki se sliši mamljivo, vendar se pazite na neprevidnost, saj vas lahko drago stane.

Ste pripravljeni na ta izziv?

Ta uganka je vaja za izostritev uma in izboljšanje miselnih sposobnosti. Za rešitev tega problema bo potrebno veliko koncentracije. Test lahko opravite s prijatelji ali družino, vendar se pred začetkom umaknite, prosite za tišino … Skratka, prosite jih, naj vas ne motijo.

Odgovor: kakšen je bil odgovor?

Ste našli odgovor? Pravzaprav si ta uganka preprosto izposodi pravila osnovne matematike. Tukaj je dolgo pričakovani odgovor.

To težavo lahko rešite tako, da sadje nadomestite s številkami. Pomaranča je torej 1, kivi je 3, brokoli pa 7. Ko to storite, hitro najdete odgovor na zadnjo enačbo. Uganka postane 1 +3 +7= ? In odgovor je 11.

Ste rešili enačbo?

Če ste to uganko rešili v 10 sekundah, vam čestitamo! Res ste eden od elite. Ste hitrega uma in znate najti odlično rešitev za težko težavo.

Vendar ne bodite žalostni, če vam ne uspe. To je bila težka uganka, ki zahteva vajo. Razlog za to, da niste našli odgovora, je morda v tem, da niste vadili. Za bistroumnost je potrebna vaja, zlasti za reševanje matematičnih problemov v 10 sekundah. Zato še naprej vadite.

Odkrijte zanimive IQ teste na našem spletnem mestu

Vas je ta izziv navdušil? Ali še vedno želite preizkusiti svoje meje in inteligenco? Ali pa bi radi le trenirali svoje možgane? Na naši spletni strani je na voljo nešteto ugank, od enostavnih do bolj zapletenih. Vsakdo lahko najde nekaj zase.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.