Domov » Novice » Matematični izziv: ali lahko najdete rešitev te uganke v manj kot 60 sekundah?

Matematični izziv: ali lahko najdete rešitev te uganke v manj kot 60 sekundah?

Če ste ugotovili vrednost vsakega elementa, ste dobro opravili nalogo!

V današnjem testu je poudarek na matematiki. Mimogrede, ali ste vedeli za govorico, da je bil Einstein slab matematik? Ta govorica, ki je pomirila manj nadarjene pri matematiki, je vendarle napačna. V resnici slavni fizik pri tem predmetu ni imel nobenih pomanjkljivosti in ga je zelo dobro obvladal že v zgodnjem otroštvu. Danes morate poiskati vrednosti posameznih predmetov.

Kako najdeš odgovor na ta matematični test?

Reševanje te matematične uganke ni zapleteno. Samo poiskati morate vrednost vsakega predmeta.

©Lava.si

Tovrstne uganke bi vam morale biti znane, saj smo jih predstavili že več. Vsaka vrstica opisuje izračun, ki ga je treba rešiti. V tem testu pa imate na voljo le vrsto seštevkov, zaradi česar je naloga še lažja. Vendar to ne pomeni, da ne smete uporabljati drugih matematičnih operacij. Da bi našli rešitev vsake vrstice, morate nujno uporabiti osnovne operacije.

Kako najti pravi odgovor?

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri reševanju tega preizkusa. Najprej morate uporabljati kalkulator in ne oklevajte, če si delate zapiske na papir. Nato morate uporabljati najosnovnejše operacije: odštevanje, seštevanje, množenje in deljenje. Ne otežujte si dela z zahtevnimi enačbami, saj boste s tem zapravili čas.
Na koncu nadaljujte po fazah. Začnite s prvo vrstico in se sproti prebijate do zadnje vrstice.

Rešitev tega testa

Rezultat zadnje operacije je 18. Ali si našel pravi odgovor? Če je odgovor pritrdilen, ste zelo dobri v miselni aritmetiki. Če ne, je tukaj rešitev, ki vam bo pomagala najti vrednost posameznega predmeta.
Prva vrstica je enostavna: 45 / 3 = 15.
Druga vrstica: da bi prišli do 23, morate izračunati vrednost diete, ki je 4.
Tretja vrstica: 4 + dve uri je 10. Z dedukcijo ugotovimo, da je ena ura enaka 3.

Enako velja za šopek banan.
Vrednost ure na zadnji sliki je 2, vrednost banan pa 3. To pomeni: 2 + 3 + 3 + 3 + 10 = 18.

©Lava.si
mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.