Domov » Novice » Matematični izziv: dokažite, da ste genij, in rešite to izjemno težko matematično uganko

Matematični izziv: dokažite, da ste genij, in rešite to izjemno težko matematično uganko

S to matematično uganko, ki jo lahko reši le malokdo, poskusite srečo in preverite svoj IQ.

Ta zahtevna matematična naloga, ki je zdaj viralno razširjena na internetu, je bila prvotno test za srednješolce. To je enačba, sestavljena iz dreves in ptice, ki je zasnovana tako, da izzove vaš um. Če želite rešiti sestavljanko, morate na podlagi danih vrednosti ugotoviti vrednost ptice. Dodaten bonus je, da ni časovne omejitve. Vse, kar potrebujete, je osnovno razumevanje matematike, in vse je narejeno.

Matematična uganka za preverjanje IQ

To je problem ali igra, za reševanje katere je treba uporabiti matematiko. Matematična uganka so lahko številke, enačbe, oblike ali drugi matematični pojmi. To so lahko križanke, sudoku, logične naloge in številne druge. Za iskanje rešitve sta potrebna kompleksno sklepanje in ustvarjalno razmišljanje.

Predstavitev testa IQ: slika izračuna, ki ga je treba rešiti

© Lava

Na sliki je matematična uganka, ki jo je treba rešiti. Oglejte si vse: sliko, simbole in vsako vrstico. To je enačba z rdečimi drevesi, zelenimi drevesi in pticami.

Vrednost ptice morate določiti na podlagi logike. Ta sestavljanka je kot nalašč za preverjanje logičnih in matematičnih sposobnosti.

Odgovor na uganko o drevesu in ptiču

Ta uganka je lažja, kot je videti, a je še vedno odličen način za preverjanje vaše inteligence in logike. Iskrene čestitke vsem, ki jim je uspelo najti rešitev, ne da bi si prej ogledali odgovor.

Da bi našli odgovor, morate najprej določiti vrednost vsakega elementa v sestavljanki.

  • Če upoštevamo prvo enačbo, je seštevek dveh rdečih dreves enak 12. Če 12 delimo z 2, dobimo 6. Torej je 1 rdeče drevo enako 6.
  • Druga enačba prikazuje enačbo, ki je videti takole: 1 rdeče drevo, pomnoženo z 1 zelenim drevesom in 1 zelenim drevesom, je enako 14. Z drugimi besedami: (6 x 2) + 2 = 14. Tako je 1 zeleno drevo enako 2.
  • Zadnji predlaga naslednjo enačbo: 1 rdeče drevo, pomnoženo z zelenim drevesom, odšteto od ptice, pomnožene z rdečim drevesom, je enako enemu rdečemu drevesu. Če zamenjamo vsako risbo z ustreznimi vrednostmi, dobimo (6 × 2) – (1 × 6) = 12 – 6 = 6.
  • Na koncu je torej vrednost ptice 1
mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.