Domov » Novice » Matematični izziv: tega ne bo zmogel niti vaš učitelj matematike! Ali lahko najdeš odgovor?

Matematični izziv: tega ne bo zmogel niti vaš učitelj matematike! Ali lahko najdeš odgovor?

Z upoštevanjem logike pri tem matematičnem problemu ga boste zlahka in hitro rešili.

Matematična enačba je preizkus logičnega razmišljanja in reševanja problemov. Z malo koncentracije in velikim občutkom za opazovanje bodo genialci v hipu našli odgovor. Zato pohitite in jo rešite sami.

Kakšen je odgovor na to matematično enačbo?

V njej je poudarjeno število 7, ki se šestkrat ponovi, pri čemer ga morate izračunati z običajnimi znaki +, -, x in /. V vrstnem redu, kot je predstavljen, je naloga sestavljena najprej iz seštevanja, nato deljenja, še enega seštevanja, množenja in odštevanja. To enačbo lahko rešijo tudi otroci, saj je za rešitev izračuna dovolj, da sledijo logiki. Če se na prvi pogled zdi, da je naloga težka, to ni res, saj gre za vrsto preizkusa, ki je ponujen pri izpitih. Gre za različico številnih preizkusov s številkami in črkami, ki zahtevajo logiko.

©Lava.si

Zakaj opravljati test iz matematike?

Z matematičnim preizkusom preverite raven inteligence in hitrost, s katero rešite nalogo. Po začetnem opazovanju zastavljenega problema razmišljamo o logiki, ki ji je treba slediti, in sicer tako, da razmislimo, katera vrsta izračuna je prva: seštevanje, odštevanje, deljenje ali množenje. Nato opravimo izračun in v hipu najdemo rešitev matematične enačbe. Pri različnih vrstah matematičnih problemov 99 % ljudi tega preizkusa ne opravi. Pri tej vrsti enačbe razmišljate in delate s svojo glavo ter uporabljate metodo reševanja, ki ste se je naučili na fakulteti. S to vrsto matematične naloge izboljšate tudi svoje vizualne sposobnosti.

Rešitev

Ste to enačbo rešili na logičen način in pri tem upoštevali pravila prednosti?

©Lava.si

Pri tej enačbi morate začeti z reševanjem množenja, saj so oklepaji tu nevidni. Nato sledi deljenje, preden se lotimo seštevanja in odštevanja. Zato je pravilen odgovor 50.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.