Domov » Novice » Matematični izziv: V 22 sekundah moraš dokazati, da si genij v tem testu IQ!

Matematični izziv: V 22 sekundah moraš dokazati, da si genij v tem testu IQ!

Testi IQ so zabavni in zelo stimulativni intelektualni izzivi, s katerimi lahko za nekaj trenutkov izmerite svoje kognitivne sposobnosti. Danes preizkušamo vaše sposobnosti sklepanja in matematične logike. Kako dobro vam gre?

Test IQ: « Kakšna je vrednost zadnje enačbe? »

Na spodnji sliki imate rešene tri enačbe in eno enačbo, ki jo morate še rešiti. Ko si jo natančno ogledate, lahko vidite, da rezultati prvih treh enačb niso logični, če upoštevate osnovna pravila računanja, v tem primeru seštevanja: 8 + 4 = 212, 9 + 3 = 312 in 8 + 2 = 410.

To pomeni, da je bila za določitev teh enačb uporabljena povsem drugačna matematična logika. Da bi našli odgovor na zadnjo enačbo 5 + 1 = ?, morate torej ugotoviti to logiko računanja.

© lava.si

Za iskanje te logike in rešitev zadnje enačbe imate 22 sekund.

Ste pripravljeni? Pripravite se!

IQ test: pravilen odgovor

Le malo ljudi, ki so se lotili tega matematičnega izziva, je bilo uspešnih. Težko se je osredotočiti, ko veš, da je časovni rok tako kratek, še posebej, ker je matematični izziv že tako težak. Kako vam je šlo? Ali je bila časovna omejitev za vas dovolj?

Rešitev te uganke poiščite spodaj. Nato jo primerjaj s svojim odgovorom.

Rešitev

Pravilni odgovor je 56. Da bi prišli do te vrednosti, ste morali uporabiti to formulo:

A + B = (A / B) & (A + B)

Tako dobiš :

  • 8 + 4 = (8 / 4) & (8 + 4) = 212
  • 9 + 3 = (9 / 3)& (9 + 3) = 312
  • 8 + 2 = (8 / 2) & (8 + 2) = 410

Na koncu dobite zadnjo enačbo, ki jo je treba rešiti:

  • 5 + 1 = (5 / 1) & (5 + 1) = 56.
© lava.si

Ali ste odgovorili pravilno? Dobro opravljeno! Zagotovo imate odlične sposobnosti za učinkovito in hitro reševanje problemov! Res si matematični genij!

Če vam ni uspelo, nič hudega. Vendar morate vedeti, da vam je reševanje tega matematičnega izziva pomagalo vsaj malo izboljšati vaše sposobnosti analitičnega, kritičnega in ustvarjalnega razmišljanja. Upamo, da je ta preizkus spodbudil vaš um!

Če vam je bilo v tem testu IQ všeč, vas vabimo, da ga delite s svojimi prijatelji in družino! Prav tako jih povabite, da obiščejo našo spletno stran, kjer boste našli še druge tovrstne matematične teste!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.