Domov » Novice » Matematični test: Ali lahko v manj kot 60 sekundah najdeš vrednost vsake rože in opraviš končno operacijo?

Matematični test: Ali lahko v manj kot 60 sekundah najdeš vrednost vsake rože in opraviš končno operacijo?

Na spletni strani Test dneva, poiskati moraš številčno vrednost vsakega cvetličnega lončka. Ali ste vedeli, da vidimo le 15 % rastlinskega sveta na Zemlji? Večina rastlin je pod vodo, v oceanih. To pomeni, da predstavljajo kar 85 % rastlinskega življenja. Zdaj, ko ste izvedeli nekaj več o rastlinah, nadaljujmo našo igro.

Ta matematični test je namenjen otrokom, vendar ga lahko igrajo tudi odrasli, ki dvomijo o svojih matematičnih sposobnostih. Z najosnovnejšimi operacijami, kot sta seštevanje in odštevanje, je treba ta izziv.

Lava.si

Z igranjem tovrstnih iger lahko otroku pomagate razviti matematične spretnosti in okrepiti njegove miselne aritmetične sposobnosti. Matematika je namreč bistvena življenjska spretnost in lahko otrokom pomaga, da postanejo bolj inteligentni. Če boste otroku dovolj pogosto ponujali tovrstne preizkuse, bo pridobil večje spoštovanje do tega predmeta, ki pri otrocih ni dobro cenjen.

Ključ do rešitve te uganke je poznavanje osnov matematike. Množenje je osrednja operacija, ki se uporablja v tej sestavljanki, zato je pomembno, da odlično poznate svoje tabele. Vendar ta uganka zahteva tudi dobro analizo in razmišljanje. Zato je pomembno, da se pri iskanju pravilnega odgovora osredotočite na posamezno operacijo in navedene informacije.

Po potrebi si lahko na list papirja zapišete opombe. Vendar uporaba kalkulatorja ni dovoljena. Upoštevajte, da je čas pri tem testu pomemben dejavnik. Za rešitev uganke imate na voljo le 60 sekund. Pomembno je, da delate hitro in učinkovito ter pravočasno poiščete odgovor.

Rešitev tega testa

Rešitev uganke je 8. Si našel odgovor? Čestitamo! Osvojili ste vse tabele za množenje. Če niste našli odgovora, ne skrbite, pri določeni starosti le redki odrasli popolnoma obvladajo vse tablice.

Lava.si

Tukaj je opisano, kako poiskati odgovor:

  • Vrstica 1: Rumeni cvetlični lonček x roza in beli cvetlični lonček je enako 6 × 4 = 24.
  • Vrstica 2, rumeni cvetlični lonček x beli cvetlični lonček je enak 6 × 8 = 48.
  • Vrstica 3, roza in beli cvetlični lonček x beli cvetlični lonček je enak 4 × 8 = 32.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.