Domov » Novice » Matematični test: Ali lahko v manj kot 60 sekundah najdete vrednost vsakega elementa in rešite končno operacijo?

Matematični test: Ali lahko v manj kot 60 sekundah najdete vrednost vsakega elementa in rešite končno operacijo?

Na spletni strani Test dnevaV današnjem testu moraš poiskati številčno vrednost vsake od teh kozmetičnih izdelkov (šminka, sijaj za ustnice in podlaga). Ali ste vedeli, da je v srednjem veku nošenje šminke veljalo za čarovništvo?

Šminka je veljala za mistični predmet, zapeljevanje moških s šminko pa je bilo kaznivo.

V tem matematična uganka, vse, kar morate storiti, je najti vrednost vsakega predmeta.. To je lahko reči, vendar morate za uspeh ugotoviti, koliko je vreden vsak predmet. Ta izziv je odličen način za razvijanje matematičnih in miselnih računskih sposobnosti.

Pri iskanju končnega rezultata moraš uporabiti tudi svojo logiko. Pazite, za rešitev te matematične uganke imate na voljo le 60 sekund.

Lava.si

Da bi našli rešitev, boste morali uporabiti svoje matematično znanje. Ta uganka je dostopna vsem, ne glede na vašo intelektualno raven. Takoj ko boste vedeli, kako opraviti neko operacijo, boste lahko našli odgovor.

Katere operacije je treba izvesti?

Če želite opraviti ta preskus, je pomembno upoštevati nekaj nasvetov. Najprej je priporočljivo vizualizirati vse operacije, ki so predstavljene v testu. Nato lahko uporabite pisalo in papir, da si naredite zapiske in si olajšate izračune.

Nato je priporočljivo, da uporabite najosnovnejše operacije, lahko pa uporabite tudi enačbe, da boste hitrejši. Upoštevajte tudi vrstni red operacij in ne preskakujte vrstic, da bi dobili pravi rezultat.

Na koncu vzemite štoparico, saj je čas pri tem testu omejen.

Rešitev tega testa

Rezultat končne operacije je 15. Ali imaš enak odgovor? Če ne, so tu podrobnosti o vsaki operaciji:

Pri prvi operaciji: 3 šminke so enake 30, torej ena šminka ima vrednost 10 (10/3).

V drugi vrstici: 1 šminka + 2 podlage sta vredna 20. Zato lahko to vrstico rešimo na naslednji način: 10 + 2x = 20 >> 2x = 20/10 >> x = 10/2 = 5. Osnova ima vrednost 5.

V tretji vrstici: 1 temelj + 2 glosa + 2 glosa = 9.

Če to prevedemo v enačbo, dobimo: 5 + 2y + 2y = 9 ali 4y = 9 – 5 >> y = 4/4 = 1. Glosa ima torej vrednost 1.

Končni rezultat zadnje vrstice je torej 5 + 1 × 10 = 15.

Lava.si

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.