Domov » Novice » Matematični test: Ali lahko v manj kot 60 sekundah najdete vrednost vsakega predmeta?

Matematični test: Ali lahko v manj kot 60 sekundah najdete vrednost vsakega predmeta?

Vsebina

Naš matematični izziv Današnji matematični izziv je zelo preprost, in tudi če niste matematični genij, ga lahko rešite z odliko. Mimogrede, ali ste vedeli, kdo velja za največjega matematičnega genija? To jeAlexander GrothendieckAlexander Grothendieck je bil francoski matematik nemškega rodu. Njegova odkritja so privedla do številnih napredkov v svetu števil.

Koliko znaša vsak predmet?

Ste bili v šoli dobri pri matematiki? Dokaži to tako, da najdeš ta matematični izziv ! Cilj tega preskusa je iz poišči vrednost vsakega predmeta z uporabo pravilnih matematičnih operacij. S tem testom ocenjujemo vaše matematične sposobnosti, saj preverjamo vaše znanje aritmetike in sposobnost reševanja zapletenih problemov.

Lava.si

Pomembno je opozoriti, da je bil ta test ustvarjen za zabavo, zato se ne pustite motiti, če ne poznate odgovora. Ta matematični izziv je dostopen za vse ravni znanja. Za uspešno reševanje ne potrebujete naprednega matematičnega znanja.

Vendar pa je priporočljivo, da uporabljate logiko in najosnovnejše operacije, kot so seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje.

Katere operacije je treba izvesti?

Ta matematični test je zelo enostaven in ga lahko naredite s svojimi otroki. Če ga naredite skupaj, si lahko privoščite zabavne trenutke in hkrati razvijate matematične sposobnosti svojih otrok.

Tovrstni izzivi so odličen način, da otroke spodbudite k ljubezni do matematike. in da jo vidijo kot zabavno in zanimivo dejavnost.

Za iskanje odgovora lahko uporabite vsa sredstva, ki so vam na voljo, na primer kalkulator, papir in pisalo. Da bi našli končni odgovor, je pomembno, da greste korak za korakom in ne hitite. Vendar pa se morate zavedati, da je ta test časovno omejen. V

a iskanje odgovora imate na voljo omejen čas, 60 sekund. Ta čas v igro vnese nekaj več pritiska.

Rešitev tega testa

Rezultat končne operacije je 7. Ali niste dobili enakega rezultata? Navajamo ločljivost vsake vrstice:

Prva vrstica je enostavna. Vsaka breskev je vredna 5.

Druga vrstica kaže, da grozdja je 8.

Tretja vrstica daje rezultat 10 za vsako češnjo.

Za izračun zadnje vrstice moramo vse skupaj združiti: breskev (5) – grozdje (8) + češnja (10) = 7.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.