Domov » Novice » Naše ideje za jedi za valentinovo v dvoje

Naše ideje za jedi za valentinovo v dvoje

Valentinovo je še posebej romantična priložnost, ob kateri je skupno uživanje v dobrem obroku tradicija. Če iščete ideje, kako pripraviti okusen obrok za poseben valentinov večer, imamo za vas najboljše predloge. S temi enostavnimi in okusnimi recepti lahko s svojim partnerjem preživite nepozaben romantičen večer.

Romantični predjedi

Predjedi so eden najpomembnejših elementov romantičnega obroka. Za začetek poskusite pripraviti predjedi, kot so mini sendviči z jajci, domači dimljeni losos ali umešana jajca.

Če želite bolj izvirno in zahtevno predjed, s katero boste pokazali svoje kuharske sposobnosti in navdušili partnerja, se lahko odločite za ribjo juho s kozicami in zelenjavo ali solato iz endivije in karameliziranih orehov.

Okusne glavne jedi

Za glavno jed izberite klasične jedi, kot sta pečen piščanec z medom in zelišči ali telečje soje s papriko in olivami. Če ste bolj drzni, poskusite kaj bolj eksotičnega, na primer kozice z ingverjem in česnom ali paello z morskimi sadeži.

Za pare, ki so vegetarijanci ali vegani, je na voljo veliko okusnih možnosti, kot so lazanja iz tofuja ali rižota z gobami in bučkami.

Odlične sladice za valentinovo

Če želite obrok zaključiti na visoki ravni, se odločite za sladko in romantično sladico, kot je jagodni kolač s stepeno smetano, čokoladni fudge z domačo karamelno omako ali svež malinov cheesecake.

Če želite kaj preprostejšega, a prav tako okusnega, poskusite palačinke s sadnim nadevom ali domačo čokoladno peno.

Valentinovo je odlična priložnost za preživljanje kakovostnega časa s partnerjem in uživanje v dobrem skupnem obroku. Ne glede na to, kakšne so kulinarične želje vašega partnerja, boste zagotovo našli nekaj, kar ga bo zadovoljilo in poskrbelo za nepozabno večerno doživetje.

Za uspešen večer morate biti pri kuhanju ustvarjalni. In ne pozabite pripraviti lepe mize s cvetjem, svečami ter najlepšimi krožniki in kozarci.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.