Domov » Novice » Nasveti za čiščenje vzmetnice: odstranjevanje madežev, pršic in neprijetnih vonjav

Nasveti za čiščenje vzmetnice: odstranjevanje madežev, pršic in neprijetnih vonjav

Doma temeljito očistite vzmetnico s temi 5 preprostimi in učinkovitimi nasveti: odstranite madeže, pršice in neprijetne vonjave. Presenetljivi rezultati so zagotovljeni!

Če imate vzmetnice, ki jih je treba očistiti, ne iščite več. V tem članku vam ponujamo 5 domačih nasvetov, ki vam bodo pomagali temeljito očistiti vzmetnico brez madežev, pršic in neprijetnih vonjav. Tako boste imeli čistejšo in bolj zdravo vzmetnico.

Pripravite vzmetnico za čiščenje

Da bi vzmetnico pravilno pripravili na čiščenje, je treba začeti z brisanjem prahu. Za to je potrebno posesati celotno površino vzmetnice, ne da bi pozabili na šive in gube. Uporabite lahko tudi mehko krtačo, da odstranite vlakna in druge drobne ostanke, ki se naberejo z leti.

Ko je ta postopek končan, morate odstraniti vse odeje in druge rjuhe ali prevleke za blazine. Nato lahko izkoristite priložnost in jih operete v stroju in vzmetnico še enkrat posesate. Ta korak je zelo pomemben, saj odstrani dlake hišnih ljubljenčkov in prah, ki so se nabrali v vzmetnici.

Odstranite madeže

Madeži so lahko pravi glavobol in pomembno je, da jih čim prej odstranite. Vzmetnico je mogoče očistiti z vodo in nevtralnim milom, vendar to ni vedno priporočljivo, saj lahko pusti ostanke. Za odstranjevanje madežev je najbolje uporabiti za to posebej zasnovane izdelke.

Ti izdelki so običajno raztopine na osnovi topil, alkohola ali detergentov. Lahko jih nanesete neposredno na madež in ga obrišete s čisto, suho krpo. Če je madež težje odstranljiv, lahko blago pred brisanjem rahlo navlažite.

Obstajajo tudi posebna čistila za ležišča, ki ne odstranjujejo le madežev, ampak nudijo tudi dodatno zaščito pred umazanijo. Posebna čistila lahko najdete v večini trgovin s posteljnino ali celo na spletu.

So enostavni za uporabo in zelo učinkoviti pri hitrem in temeljitem odstranjevanju madežev.

Znebimo se pršic

Pršice so majhne žuželke, ki se hranijo z organskimi delci in jih najdemo predvsem v postelji in vzmetnici. Zato je pomembno, da jih odstranite, da ohranite dobro higieno v spalnici.

Da se znebite pršic, morate:

  • Redno zračite prostor
  • Vakumirajte vzmetnico in rjuhe
  • Redno menjajte rjuhe in prevleke za vzmetnice
  • Očistite vzmetnico z izdelkom proti pršicam
  • Na vzmetnico čez noč položite repelent za pršice

Z upoštevanjem teh nekaj pravil se lahko znebite pršic in ohranite čisto in zdravo vzmetnico.

Odstranite neprijetne vonjave

Slabe ode so lahko zelo moteče in se jih je pogosto težko znebiti. Vendar pa obstajajo preproste in učinkovite metode, kako se neprijetnih vonjav znebiti. Prvi korak je prezračevanje prostora in čiščenje vzmetnice s sesalnikom.

Uporabite lahko tudi dezodorant, posebej izdelan za oblazinjenje, tako da popršite vzmetnico in posteljnino. Možna je tudi uporaba eteričnih olj, kot so limona, sivka ali timijan. Uporabite jih z vlažno brisačo, da odstranite neprijetne vonjave.

Za dezodoriranje lahko uporabite tudi sodo bikarbono in vročo vodo. Zmešajte eno skodelico sode bikarbone z eno skodelico tople vode in nanesite na vzmetnico ter nežno drgnite s čopičem. Nato pustite izdelek delovati nekaj ur, preden ga odstranite in popolnoma posušite vzmetnico.

Poleg tega lahko za nevtralizacijo neprijetnih vonjav uporabite beli kis, razredčen z vodo. Po uporabi vseh teh metod je priporočljivo, da na vzmetnico položite lahke odeje, ki absorbirajo dodatne vonjave.

5 domačih nasvetov, predstavljenih v tem članku, je enostavno izvesti in so zelo učinkoviti pri čiščenju vzmetnice hitro in brez kemikalij. Znebijo se madežev, pršic in neprijetnih vonjav. Bistvenega pomena je redno čiščenje vzmetnice, da ohranite njeno življenjsko dobo in ohranite zdravo okolje.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.