Domov » Novice » Nasveti za vrt: Katere vrste rastlin privabljajo siničke na vrt?

Nasveti za vrt: Katere vrste rastlin privabljajo siničke na vrt?

Naučite se, kako ustvariti piščancem prijazen vrt z izbiro pravih rastlin: jagodičastih grmov, cvetočih rastlin, plezalk in sadnih dreves. Spoznajte naše nasvete za privabljanje teh ptic na vrt.

Piščančki so prikupne in pisane ptice, ki vašemu vrtu dodajo veliko lepote in življenja. Če želite te ptice privabiti na svoj vrt, morate vedeti, katere rastline jih privlačijo.

V tem članku bomo obravnavali vrste rastlin, ki lahko pomagajo privabiti piščančke na vaš vrt, in kako lahko imate koristi od teh pisanih malih bitij.

1. Kakšne so prednosti piščančjih ptic na vrtu?

Gostovanje piščančkov na vrtu je lahko koristno za okolje, ima pa tudi veliko koristi za vas in vašo družino. Piščančki so zelo aktivne ptice, ki lahko v vaš zunanji prostor prinesejo različne barve in zvoke.

Poleg tega so znane po tem, da so zelo družabne in se hitro navadijo na človeško prisotnost, zato so prijetne spremljevalke za otroke in odrasle. Jedo tudi neželene žuželke in semena, s čimer lahko zmanjšajo populacijo škodljivcev in zaščitijo vaše rastline.

Nenazadnje so piščančki na splošno neškodljivi in lahko pomagajo ustvariti mirnejše in bolj sproščeno vzdušje na vašem vrtu.

Katere vrste rastlin lahko privabijo piščančke?

Piščančki so zelo družabni in se radi zbirajo med seboj. Da bi jim zagotovili ugodno in s hrano bogato okolje, lahko vrtnarji posadijo rastline, grmovnice ali drevesa. Pri teh majhnih pticah so na primer zelo priljubljene rože.

Cvetoče sorte so še posebej zanimive, saj piščančkom zagotavljajo hrano za čebele in druge žuželke. Za te ptice so zanimivi tudi grmi, ki rodijo jagode. Nazadnje lahko posadite sadno drevje, ki bo pticam nudilo sadje.

Kokoške so ptice, ki se rade hranijo s semeni, ta pa so lahko na vrtu prisotna v obliki različnih rastlin.

Katere vrste semen imajo najraje čičke?

Sinice imajo rade sončnice, osat, proso, lan in mak. Privabiti jih je mogoče tudi z bolj specifičnimi semeni, kot so metla, vrba ali sirek. S ponudbo različnih semen za prehranjevanje lahko na vrtu naenkrat pozdravimo več čiger.

  • Sončnična semena
  • Semena osata
  • Semena prosa
  • laneno seme
  • makova semena
  • Semena metle
  • Semena vrbe
  • semena sirka

Ponujanje semen za hrano piščancem je odličen način, da jih privabite na svoj vrt in uživate v njih. Semena je treba razdeliti na krmilnice, ki so varne pred plenilci. Piščančki si bodo tako lahko prosto pomagali in zlahka našli hrano.

Kako saditi in vzdrževati rastline, ki privabljajo piščančke?

Za privabljanje piščančkov na vrt je zelo pomembno sajenje divjega cvetja in cvetočih grmovnic. Najboljše so rastline, ki so prilagojene regiji, v kateri se nahajate. Rože lahko postavite v gredice ali kot obrobe. Izbrati jih je treba glede na njihovo višino, obliko in barvo.

Prav tako je priporočljivo posaditi jagodičevje, ki zagotavlja obilico hrane za piščančke.

Ko so rastline nameščene, jih je treba vzdrževati, da se zagotovi zdravo okolje za piščančke. Pozimi boste z vsakomesečnim obrezovanjem odmrlih delov odstranjenih rastlin zmanjšali kopičenje grmičevja ter spodbudili rast novih cvetov in jagodičevja.

Poleti je priporočljivo obrezati veje, ki ne cvetijo, da zagotovite več prostora in svetlobe za cvetove in jagode.

Skratka, za ustvarjanje prijetnega življenjskega prostora za piščančke je bistvenega pomena sajenje sort, ki so prilagojene regiji. Zelo pomembno pa je tudi pravilno vzdrževanje teh rastlin, da bodo piščančki ta življenjski prostor kar najbolje izkoristili.

Kokoške so čudovite ptice, ki v vrt vnesejo veliko barv in življenja. Da bi privabili te čudovite ptice, je treba izbrati prave vrste rastlin, ki bodo sikam nudile njihovo najljubšo hrano ter prostor za počitek in zaščito.

Cvetoče rastline, kot so sivka, timijan, divji česen in žajbelj, so idealne za privabljanje čiger in bodo navdušile vsakega vrtnarja.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.