Domov » Novice » Opazovalni test: Uporabite svoje znanje in v manj kot 20 sekundah poiščite 5 razlik med tema dvema slikama?

Opazovalni test: Uporabite svoje znanje in v manj kot 20 sekundah poiščite 5 razlik med tema dvema slikama?

Današnja igra ponuja zanimivo in zabavno dejavnost vizualnega odkrivanja. Njen cilj je v manj kot 20 sekundah poiskati 5 razlik med dvema slikama, ki predstavljata mestno ulico.

Čeprav se včasih zdi, da je ta igra namenjena otrokom, v njej lahko uživajo vse starosti, saj je priložnost, da preizkusite svoje sposobnosti vizualnega odkrivanja.

Vizualni testi so psihološki testi, ki ocenjujejo človekovo sposobnost opazovanja, primerjanja in opisovanja predmetov ali slik. Pri tej vrsti testov se ocenjujejo predvsem pozornost, vizualno zaznavanje in prostorske sposobnosti.

Vizualni testi lahko zagotovijo tudi informacije o kognitivnem delovanju, spominu in sklepanju. Zato so zelo priljubljeni pri psihologih za ocenjevanje različnih kognitivnih patologij, kot sta Alzheimerjeva bolezen ali motnja pomanjkanja pozornosti in hiperaktivnosti (ADHD).

© Lava.si

Če iščete razlike med tema slikama, si morate vzeti čas za natančen pregled in se osredotočiti na iskanje petih razlik. Če jih ne najdete, lahko preidete na naslednjo stran in si ogledate pet razlik.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.