Domov » Novice » Osebnostni test: Ko se soočite s temi pošastmi, odkrijte svoj največji strah.

Osebnostni test: Ko se soočite s temi pošastmi, odkrijte svoj največji strah.

Ste pripravljeni odkriti svoj največji strah? Preizkusite svoj pogum s tem osebnostnim testom! Ta zabavni test vam bo pomagal odkriti pošast, ki vas najbolj straši.

Preprosto izberite eno od različnih pošasti. Nato boste imeli jasnejšo predstavo o svojih najglobljih strahovih in strahovih, ki vas morda zadržujejo. Osebnostni testi so odličen način za raziskovanje človeške psihologije in spoznavanje sebe. Ste pripravljeni?

© lava.si

Pošast #1: Strah pred spremembami

Ljudje, ki izberejo pošast št. 1, se bojijo sprememb in novih izkušenj. So zelo zadržani in imajo raje rutino in navade. Čeprav imajo pogosto jasno vizijo svojih ciljev, jim pomanjkanje gibčnosti in prilagodljivosti lahko prepreči, da bi jih dosegli.

Razlog za to je globoko zakoreninjen strah pred tveganji in posledicami, ki jih prinašajo spremembe.

Vendar to ne pomeni, da tega strahu ne morejo premagati. Ti ljudje so običajno zelo pogumni in jih motivira želja po popolnosti. Ko se enkrat odločijo, da bodo sprejeli izziv ali skočili v neznano, so zelo osredotočeni in odločeni, da dosežejo svoje cilje.

Zavedajo se, da so spremembe pogosto neizogibne in da so lahko nujen korak k napredku.

Pošast #2: Strah pred zavrnitvijo

Ljudje, ki izberejo pošast št. 2, so tisti, ki se bojijo zavrnitve in obsojanja s strani drugih. Veliko časa preživijo v skrbi, kaj si drugi mislijo o njih, in se poskušajo prilagoditi pričakovanjem drugih. Takšne osebe so običajno zelo občutljive, empatične in prijazne, vendar se običajno počutijo neprijetno ob neposredni pohvali ali kritiki, saj se bojijo, da bo to postavilo pod vprašaj njihove sposobnosti ali lastno vrednost.

Vendar se morajo naučiti premagati strah pred zavrnitvijo. Naučiti se morajo sprejemati komplimente, ne da bi se počutili neprijetno ali krivo. Prav tako se morajo naučiti reči ne drugim, ne da bi se bali, da bodo prizadeli njihova čustva. Ko se tega naučijo, lahko živijo bolj svobodno in počnejo, kar želijo, brez strahu pred obsojanjem drugih.

Pošast #3: Strah pred neznanim

Ljudje, ki izberejo pošast #3, so običajno radovedni posamezniki, ki radi raziskujejo nova območja. Pogosto so željni učenja in razumevanja svoje okolice ter jih zanimajo različne teme in različne kulture.

Čeprav je ta radovednost koristna za njihov osebni razvoj, je lahko tudi vir strahu in tesnobe. Za te ljudi je namreč neznano edina stvar, ki se je ne morejo bati. Negotovosti in presenečenja, ki spremljajo proces raziskovanja, jim lahko povzročajo veliko tesnobo.

Ali ste vedeli za Bruna Bettelheima?

Bruno Bettelheim je bil avstrijski klinični psiholog, pedagog in pisatelj, rojen leta 1903. Znan je po svojih raziskavah in dosežkih na področju otroške psihopatologije. Splošno priznana je njegova teorija navezanosti, ki pravi, da otroci za pravilen razvoj potrebujejo čustveno vez in socialno interakcijo.

Napisal je tudi več knjig o otroškem avtizmu in shizofreniji.
Bettelheim je bil tudi vodja več psihiatričnih in izobraževalnih ustanov. Nazadnje je bil profesor na Univerzi v Chicagu, kjer je ustanovil Psihoanalitično ječo. Umrl je leta 1990 v starosti 86 let.

Hvala, ker ste ta članek prebrali do konca in si vzeli čas, da ste odgovorili na vprašanje o svojem največjem strahu. Ne pozabite deliti tega testa s prijatelji in jutri obiskati lava.si, kjer vas čaka nov test. Ta test je namenjen le za zabavo in nima znanstvene vrednosti. Na svidenje!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.