Domov » Novice » Preizkusite svoj IQ: ali najdete odgovor na zadnjo operacijo?

Preizkusite svoj IQ: ali najdete odgovor na zadnjo operacijo?

Ta test je namenjen bolj logično razmišljujočim.

Današnji test je namenjen predvsem matematično spretnim učencem. Ko smo že pri tem, ali lahko najdete povezavo med žvečilnim gumijem in matematiko? Presenetljivo je.

Študija, ki jo je opravil znanstveni inštitut Wrigley, je pokazala, da lahko žvečilni gumi poveča inteligenco za 3 %. Razlog za ta pojav za zdaj še ni znan. Pri današnjem testu boste za uspešno opravljen test potrebovali več kot en paketek žvečilnih gumijev. Pokažite svoje matematične sposobnosti in rešite to zahtevno operacijo.

Kako najdeš rezultat zadnje operacije?

Test, ki vam ga ponujamo, je precej napreden IQ test. Razmišljati boste morali, kolikor zmorete, in poiskati logiko te naloge, ki je na prvi pogled videti preprosta.

Ta vaja je morda videti enostavna, vendar je v resnici težka in le najbolj inteligentni ljudje jo lahko premagajo. Če ste že opravljali teste inteligenčnega količnika, je ta naloga na višji ravni.

Da bi jo premostili, boste morali uporabiti svoje logične in matematične sposobnosti.

© Lava.si

Kako najti odgovor na končno enačbo?

Ta naloga je s svojo nevsiljivo predstavitvijo prevarala mnoge. Najboljši so bili neuspešni, a tudi najpametnejši so bili neuspešni. Za njeno rešitev potrebujete čas, prav tako pa morate preizkusiti vse možne kombinacije izračunov.

Da bi dobili rezultat zadnje operacije, morate preseči tisto, kar je vidno, in poiskati napako. Cilj je poiskati povezavo med vsemi temi števili. Vse te operacije imajo namreč logično zaporedje in nobeno število ni postavljeno naključno.

Za začetek poskusite poiskati logiko prve operacije. Če imate odgovor, poskusite še za drugo in tako naprej. Ko pridete do zadnje operacije, jo morate le dokončati z uporabo iste operacije. V pomoč vam je podatek, da sta pri teh operacijah potrebna naslednja izračuna: seštevanje in množenje.

Vabimo vas, da spodaj kliknete na “Naprej” in odkrijete rešitev na naslednji strani.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.