Domov » Novice » Preizkusite svoje opazovalne sposobnosti: poiščite 5 razlik med slikama!

Preizkusite svoje opazovalne sposobnosti: poiščite 5 razlik med slikama!

Če lahko razlike odkrijete v 20 sekundah, imate dobro oko.

Naš vid je sposoben izjemnih dosežkov. V 50 milisekundah lahko prenese sliko v naše možgane. Ta hitrost močno presega zmogljivost najboljših obstoječih fotoaparatov. Na današnjem testu boste morali biti hitri, zelo hitri. Ste sposobni opazovati? To lahko takoj ugotovite s tem posebno zahtevnim vizualnim testom.

Uporabite svoje vizualne zmožnosti in poiščite razlike

Ta test bo spodbudil vaše sposobnosti opazovanja, saj vas bo izzval, da na dveh na videz enakih slikah poiščete drobne podrobnosti. To je zabavna vaja, ki jo lahko izvaja vsakdo, če se le ne pretirava.

To je zelo preprosto, poiskati morate le razlike med slikama, oblike, ki niso enake, ali preprosto spremembo položaja nekaterih elementov. Bodite previdni, saj so lahko odtenki zelo subtilni. Oči morate imeti odprte in sliko gledati od ene do druge strani. Razlikovati morate pet elementov, ki jih morate najti v manj kot 20 sekundah. Ste pripravljeni na izziv?

©Lava.si

5 razlik, ki jih je bilo treba odkriti

20 sekund je poteklo. Zdaj je čas, da preverite, koliko podrobnosti vam je uspelo opaziti v tako kratkem času.

Na spodnji sliki so z rdečimi krogci označena mesta, kjer so se skrivale razlike.

Rešitev, 5 razlik

Poišči vse razlike na spodnji sliki:

©Lava.si

Če vam ni uspelo najti 5 razlik, ne paničarite. Razlike so bile tako popolno razpršene, da tudi tistim z orlovskimi očmi to ne bi nujno uspelo. Če vam je uspelo najti tri razlike, si lahko čestitate, saj imate visoko sposobnost opazovanja. Če ste potrebovali več časa, kot je dovoljeno, a ste našli vseh pet razlikovanj, si zaslužite aplavz.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.