Domov » Novice » Recept za naravno sredstvo za odganjanje psov, ki preprečuje, da bi psi urinirali pred vašo hišo

Recept za naravno sredstvo za odganjanje psov, ki preprečuje, da bi psi urinirali pred vašo hišo

Naučite se, kako narediti 100-odstotno naravno sredstvo za odganjanje psov, ki bo preprečilo, da bi psi urinirali pred vašo hišo: odkrijte vse naše preproste in učinkovite nasvete za dom!

Ste opazili, da psi urinirajo pred vašo hišo, in bi radi našli rešitev za preprečevanje tega vedenja? Prišli ste na pravo mesto!

V tem članku vam bomo podali nasvete in napotke, kako izdelati naravni repelent, ki bo pse odvrnil od označevanja svojega ozemlja pred vašo hišo. Pripravite se na to, da boste izvedeli, kaj lahko storite, da preprečite to težavo.

Potrebne sestavine

Naravni repelent lahko pripravite iz različnih sestavin. Glavne sestavine so kis, eterično olje in tekoče milo. Upoštevati je treba tudi druge sestavine, ki jih je treba dodati, kot sta soda bikarbona in voda.

Vendar pa je za pridobitev optimalnega izdelka pomembno, da upoštevate prava razmerja med temi različnimi elementi. Ko so vse sestavine zmešane, je končni izdelek pripravljen za uporabo.

Način izdelave

Naravni repelent je mogoče izdelati zelo enostavno in poceni. Za njegovo izdelavo boste morali zmešati eno žlico rdeče paprike v prahu, eno čajno žličko tekočega mila in eno skodelico vode. Ko vse sestavine dobro premešate, lahko mešanico prelijete v stekleničko z razpršilom.

Pred vsako uporabo stekleničko z razpršilom dobro pretresite, da zagotovite gladko zmes. Po želji lahko dodate tudi nekaj kapljic eteričnih olj. Nato morate izdelek le nanesti na rastline in druge predmete, ki jih želite zaščititi.

Prednosti naravnih repelentov

Kemikalije so lahko zelo škodljive za okolje in zdravje ljudi. Naravni repelent je zato boljša alternativa, saj je narejen iz varnejših in okolju prijaznejših sestavin. Prednosti teh izdelkov so številne:

  • Ne vsebujejo kemikalij, zato so varnejši za okolje.
  • Manj obremenjujejo kožo in ne povzročajo draženja.
  • Na splošno so cenejši od kemikalij.
  • Lažje jih je pripraviti in uporabiti.
  • Delujejo dlje kot drugi izdelki.

Vendar pa je treba upoštevati, da je lahko naravno sredstvo za odganjanje komarjev manj učinkovito od kemičnega. Zato je pomembno, da pri izbiri izdelka za vaš dom najdete pravo ravnovesje med učinkovitostjo in varnostjo.

Kako uporabiti izdelek za najboljše rezultate

Uporaba naravnega repelenta je pomemben korak za zagotovitev dobrega rezultata. Izdelek je treba nanesti na zunanjo in notranjo stran hiše, na stene, vrata in okna. Priporočljivo je, da to storite v suhem vremenu, saj lahko vlaga prepreči, da bi se izdelek pravilno oprijel površin.

Za nanašanje izdelka lahko uporabite razpršilnik ali stekleničko z razpršilom.

. Če se odločite za uporabo razpršilnika, se prepričajte, da je raztopina razredčena na 10 % in da izdelek pred začetkom uporabe dobro premešate. Nato izdelek enakomerno razpršite na vidne površine sten, vrat in oken. Priporočljivo je tudi, da izdelek ponovno nanesete vsaj enkrat na mesec, da ohranite njegovo učinkovitost.

Izdelava naravnega repelenta za pse, ki preprečuje uriniranje psov pred vašo hišo, se morda zdi zastrašujoča, vendar boste z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko ustvarili učinkovit in varen izdelek z uporabo naravnih sestavin, ki jih lahko najdete doma.

Pomembno je, da spremljate učinkovitost svojega repelenta in ga po potrebi zamenjate. Z nekaj potrpežljivosti boste kmalu našli popolno formulo, ki bo preprečila vstop nezaželenih psov v vaš dom.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.