Domov » Novice » S kakšnim trikom lahko kopalniškim brisačam povrnete mehkobo in prožnost?

S kakšnim trikom lahko kopalniškim brisačam povrnete mehkobo in prožnost?

Naučite se, kako s temi domačimi triki obnoviti mehkobo in prožnost kopalnih brisač! Preprosti in enostavni nasveti za boljšo izkušnjo v vaši kopalnici.

Kopalne brisače so nepogrešljiv kos v kopalnici. Zagotavljajo praktično funkcijo: posušijo kožo po prhanju ali kopanju. Da pa ostanejo tako mehki in voljni kot ob nakupu, je pomembno, da jih pravilno negujete.

Na srečo obstaja več domačih trikov, s katerimi lahko kopalnim brisačam povrnete mehkobo in prožnost. V tem članku bomo videli najboljše načine, kako to doseči.

Kako kopalniškim brisačam povrniti mehkobo in prožnost?

Kopalne brisače so nuja v vsaki kopalnici. Zelo priljubljeni so, saj zagotavljajo mehkobo in udobje po tuširanju ali kopeli. Na žalost lahko nekatere brisače sčasoma postanejo trde in grobe. Razlogov za to trdoto je veliko, a na srečo obstaja več preprostih načinov, kako svojim brisačam povrniti prvotno mehkobo in prožnost.

Če želite povrniti prvotno kakovost in teksturo, lahko uporabite posebne kemikalije. Za iskanje mehkih in prožnih brisač pa je mogoče uporabiti tudi domače nasvete.

Na primer, uporaba belega kisa ali limoninega soka lahko pomaga odstraniti umazanijo, ki se nabira na vlaknih brisač. Če jih redno perete v vroči vodi in popolnoma posušite, preden jih zložite, boste preprečili strjevanje tkanine.

Razumevanje, zakaj so brisače trde in grobe

Kopalne brisače lahko hitro postanejo trde in grobe, to je predvsem posledica kopičenja ostankov, ki nastanejo pri pranju. Ti ostanki končajo na tkanini in se sčasoma naberejo. Delujejo kot sredstva za obarjanje, kar povzroči utrjevanje tkiva.

Poleg tega pralni izdelki niso vedno primerni za sestavo brisač in lahko prav tako prispevajo k nastanku teh ostankov. Poleg tega lahko k temu učinku prispeva tudi slabo izpiranje. Dejansko lahko, če perila ne sperete dobro, ostane nekaj sledi izdelka in povzroči, da se vlakna strdijo. Zato je pomembno, da perilo pred potlačenjem dobro sperete.

Domači nasveti za iskanje mehke in prožne brisače

Obstaja več domačih trikov, s katerimi brisačam povrnete mehkobo in prožnost. To v glavnem vključuje uporabo naravnih, neabrazivnih izdelkov, kot sta soda bikarbona ali beli kis.

Soda bikarbona je zelo učinkovita pri mehčanju brisač. Preprosto ga zmešajte z malo vroče vode in nanesite na brisače, preden jih položite v pralni stroj. Soda bikarbona tudi nevtralizira vonj.

Beli kis je še en čudežni izdelek za mehčanje vaših brisač. Pred pranjem v pralni stroj nalijte skodelico in na koncu pranja boste imeli mehke, dišeče brisače!

  • V pralni stroj lahko dodate tudi nekaj kapljic eteričnega olja. To bo imelo učinek mehčanja in prijetno odišavilo vaše brisače.
  • Za večjo učinkovitost stroju pred pranjem dodajte pol skodelice soli. Tako bodo brisače še mehkejše.

Da bodo vaše brisače mehke in svilnate, ne potrebujete močnih kemikalij. Samo uporabite naravne izdelke, da jih pravilno operete in dosežete želeni učinek!

Kako skrbeti za svoje brisače, da ne bodo postale trde in grobe?

Da vaše brisače ne bi postale trde in grobe, je pomembno, da jih pravilno negujete. Najprej jih operite na temperaturi, ki ustreza njihovi sestavi. Nato ne uporabljajte pretirane količine detergenta in raje izberite blag detergent.

Poleg tega je priporočljivo, da perila ne zmehčate preveč, saj lahko to poslabša kakovost vlaken. Nazadnje lahko pri izpiranju uporabite mehčalec za bombažne brisače ali brisače iz mikrovlaken.

Da bo vaša brisača puhasta in mehka, pazite, da ne preobremenite pralnega stroja in ne sušite perila na previsoki temperaturi. Pomembno je tudi, da perilo vedno temeljito ožemamo, preden ga damo v pralni stroj. Na koncu preverite, ali vaš detergent ni preveč agresiven in ali upoštevate priporočila na etiketi brisač.

Če upoštevate te nasvete za domačo izdelavo, lahko zlahka povrnete svojim kopalnim brisačam mehkobo in prožnost, ki si jo zaslužijo. Ne bo vam več treba skrbeti za pretrde in na dotik neprijazne brisače. Zato poskusite s temi nasveti najti mehke in udobne brisače!

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.