Domov » Novice » Ste eden izmed redkih, ki so sposobni opraviti ta matematični izziv v 25 sekundah?

Ste eden izmed redkih, ki so sposobni opraviti ta matematični izziv v 25 sekundah?

Imate nekaj minut časa? Ali vam je všeč izzive, pa tudi matematika? Torej, ta izziv matematika je za vas. Vabimo vas, da preizkusite svoje sposobnosti in poskusite rešiti ta izziv v nekaj sekundah.

To je odlična priložnost, da svoje spretnosti uporabite na zabaven način. Vzemite si čas za koncentracijo in nato začnite.

Kakšna so navodila za ta matematični izziv?

Pri tem matematičnem preizkusu vam bomo predstavili sliko, na kateri bo prikazanih več operacij. Te pa bodo precej posebne, saj je rezultat vsake od njih sicer število, vendar so operacije narejene iz rož.

Če želite uspeti v tem izzivu, boste morali najti odgovor na zadnjo operacijo, ki bo deljenje. V ta namen bo tvoja prva naloga poiskati vrednost vsakega cveta na podlagi podatkov na sliki.

Prav tako, na voljo boš imel samo 25 sekund. da najdete pravi odgovor. Zato si pred začetkom pripravite štoparico.

Legrisou.co.uk

Zakaj bi poskušali rešiti matematično uganko?

Poleg tega, da so matematični izzivi zabavni, so lahko eIzjemno koristno za ohranjanje aktivnega in zdravega uma. Pomagajo namreč izboljšati vaše logične in kognitivne sposobnosti, tj. umsko agilnost, koncentracijo in sposobnost reševanja problemov.

Poleg tega so takšni izzivi zelo dobri za vaš spomin. Vendar se je treba zavedati, da ta priljubljena vrsta izzivov deluje kot dejavnost za vaše možgane. Uganke vam omogočajo, da uporabite svoje sposobnosti, ne da bi se pri tem obremenjevali in utrujali. Zato pomagajo v boju proti stresu in tesnobi.

Čas je pravkar potekel, ali vam je uspelo?

Odgovor na zadnjo operacijo je bila številka 1. Čestitke tistim, ki ste ta matematični izziv opravili v 25 sekundah. Vaše analitične sposobnosti in razgledanost so resnično impresivne.

Tisti, ki vam ni uspelo, ne skrbite, vse vam bomo razložili. Da bi dobili zadnji rezultat, ste morali na podlagi danih izračunov poiskati vrednost vsake rože. S tem ste pridobili vugotovili, da je vsak cvet enak 3.

Vse, kar si moral potem storiti, je bilo, da si zamenjal liste s 3, in dobil bi odgovor, ali število 1 za zadnjo operacijo. Tukaj je rešitev v slikah za tiste, ki imajo težave z razumevanjem.

Lava.si

Večinoma, če vam je bil ta matematični izziv všeč, ga delite v svojih družabnih omrežjih.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.