Domov » Novice » Test IQ: ali vidite razliko med dvema slikama? Dokažite, da ste inteligentni, če jih znate prepoznati.

Test IQ: ali vidite razliko med dvema slikama? Dokažite, da ste inteligentni, če jih znate prepoznati.

Če želite veljati za genija, v nekaj sekundah poiščite razlike med tema slikama.

Ste dobri pri vizualnih testih? Če je tako, rešite to uganko tako, da navedete razlike med tema dvema slikama. Ta vaja ne bo izboljšala le vaših sposobnosti opazovanja, ampak bo koristila tudi vašim možganom. Ste pripravljeni na izziv? Brez nadaljnjega preberite naslednja navodila.

Navodila za opravljanje testa

Danes vam ponujamo test IQ na temo kmetije. Vzeli smo ilustracijo dveh otrok, ki živita na kmetiji. Na slikah je videti, kako se deček igra s plišasto živaljo, njegova starejša sestra pa drži palico.

Naj vas ne zmoti presenetljiva podobnost teh dveh slik. Predstavljajo številne razlike. Vaša naloga je, da ugotovite, v čem se razlikujeta. Potem lahko veljate za strokovnjaka na področju vizualnega testiranja.

Da bi našli odgovore, se temeljito potrudite. Pri tem morate ostati osredotočeni in se izogibati vsakršnemu odvračanju pozornosti. Prav tako morate natančno pregledati vse elemente na obeh slikah. Morda je razlika v volih, otrocih ali ozadju slike.

Iskanje lahko časovno prilagodite. K izzivu povabite tudi prijatelje in družino.

Testni odgovor

Ali ste lahko našli razlike? Če zdaj berete odgovore, pomeni, da vam ni uspelo. Morda boste želeli preveriti, ali ste našli pravi odgovor. Tukaj je rešitev te uganke.

Prva razlika je v desni roki dečkovega medvedka. Je daljši od tistega na prvi sliki.

Druga razlika je povezana z dekličino obleko. Na drugi fotografiji je žep nekoliko nižje, če ga dobro vidite.

Zadnja razlika je najbolj vidna. Na sliki je v ozadju. Vol na desni ima na hrbtu črno znamenje. Vendar na drugi sliki ni več vidna.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.