Domov » Novice » Test IQ: v 20 sekundah ugotovite, kje je odtis medveda. Vizualna uganka 5. stopnje!

Test IQ: v 20 sekundah ugotovite, kje je odtis medveda. Vizualna uganka 5. stopnje!

Testi IQ niso le zabavni, ampak vas lahko tudi intelektualno spodbudijo.

S testom IQ ne morete le oceniti svoje inteligence. Poleg tega lahko preverite, ali vaše analitične in opazovalne sposobnosti delujejo pravilno. V današnji sestavljanki boste lahko pokazali svoje različne lastnosti. Boste kos tej nalogi?

Kako opraviti test IQ?

Ta test IQ je enostaven, saj si morate le pozorno ogledati spodnjo fotografijo, na kateri so odtisi pasjih tačk. Vaša naloga je poiskati medvedov odtis. Da bi čim prej rešili to uganko, se morate osredotočiti. Ne dovolite, da bi se razpršili, saj se lahko zmedete in vam ne uspe.

©Lava.si

 

Odgovor: lokacija medvedovega odtisa

Na prvi pogled se zdi, da na tej fotografiji, polni odtisov pasjih tačk, ni odtisa medveda. Če pa pogledate od blizu, lahko vidite, da je na fotografiji res prisoten iskani vsiljivec. Je na levi strani v osrednjem delu slike. Ste tudi vi opazili to medvedjo sled?

Ali vam je uspelo rešiti uganko?

Če ste za izpolnitev tega testa IQ potrebovali le nekaj sekund, potem ste zelo pametna oseba. Hitro lahko analizirate sliko ali situacijo. Imate tudi odličen občutek za opazovanje. Če vam ne uspe, to lahko pomeni, da ste premalo zbrani. Morda gre tudi za pomanjkanje usposabljanja. Zato vam svetujemo, da se lotite drugih izzivov, ki so na voljo na naši spletni strani.

©Lava.si

Kakšen je smisel reševanja testov IQ?

Ne glede na to, ali vam je spodnja uganka uspela ali ne, je vedno dobro, da preizkusite svoje meje ali vadite. Z več izzivi spodbujate možgane k reševanju težav. Tako se boste pozneje lažje izvlekli iz zapletene situacije in našli najboljšo rešitev. Namen tega vizualnega testa je tudi izboljšati vaše vizualne sposobnosti. To je zelo iskana lastnost, ki je koristna za doseganje življenjskih ciljev.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.