Domov » Novice » Test logike in inteligence: ali lahko rešite to uganko?

Test logike in inteligence: ali lahko rešite to uganko?

Dokážete tuto hádanku vyřešit za méně než minutu? Otestujte si svou logiku a inteligenci pomocí tohoto nového testu.

Ste se že kdaj soočili s težavo in vam je ni uspelo rešiti, ne glede na to, kaj ste storili? Kako ste se odzvali, ko ste ugotovili, da niste našli odgovora, medtem ko so ga drugi rešili? Ni se vam treba počutiti razočarano ali depresivno. Pomembno si je zapomniti, da ima vsaka težava ali uganka rešitev. Samo imeti morate sposobnost in potrpežljivost, da ga najdete. Znati morate vztrajati. Če želite vaditi, lahko začnete z reševanjem naše nove uganke.

Kakšna je uganka?

Najprej si je treba zapomniti, da je za uspešno rešitev tega logičnega testa treba vztrajati in ne odnehati ob najmanjši oviri.

Za rešitev te uganke sta potrebna logika in razmišljanje. S tem preizkusom boste preverili, ali znate analizirati situacijo in predlagati specifično razlago. Sprva se vam bo zdelo, da tega kviza ni mogoče rešiti. Vendar je to daleč od resnice. Zagotavljamo vam, da ima ta uganka rešitev.

Zberite misli, se osredotočite in nam odgovorite v 30 sekundah.

To je uganka:

Giovanna je mlada študentka, ki je zelo občutljiva na okoljska vprašanja. Zato je prosila starše, naj ji kupijo kolo. Z dvokolesnikom se lahko vsak dan odpravi v šolo. Do tja potrebuje 12 minut, nazaj pa le 8 minut in pot ostane enaka. Vprašanje je, kako je mogoče, da Giovanna pot nazaj opravi v krajšem času?

Preživite nekaj časa v razmisleku o odgovoru. Po pretečenem času si lahko ogledate spodnji odgovor in preverite, ali imate prav ali ne.

Najprej morate vedeti, da se vsak test logike in inteligence reši tako, da ste pozorni tudi na najmanjše podrobnosti. To velja tudi za na videz nepomembne stvari. Bodite previdni, saj se tu najpogosteje skriva past. Če boste izvedeli ključne podrobnosti, boste test lažje rešili. Če vam je uspelo najti to podrobnost, si lahko čestitate, ker ste verjetno našli rešitev.

V primeru naše uganke je odgovor naslednji:

Če Giovanna vsak dan na poti tja in nazaj opravi isto pot, čas potovanja pa se spreminja, je za to samo ena verjetna razlaga. Pot je speljana po pobočju. Na poti tja se vzpenja, na poti nazaj pa se spušča. Zato mladi študent za vrnitev potrebuje manj kot 4 minute.

Če niste mogli rešiti Giovannine uganke, nič hudega. Pri testih, kot je ta vizualni izziv, boste morda potrebovali več vaje. Ne pozabite, da ta test nima znanstvene vrednosti. To je le način, kako spodbuditi vaše logične sposobnosti in se ob tem zabavati.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.