Domov » Novice » Test opazovanja: ali lahko v 20 sekundah prepoznate, kdo je ropar? Pazi na pasti!

Test opazovanja: ali lahko v 20 sekundah prepoznate, kdo je ropar? Pazi na pasti!

Bi bili dober detektiv?

V današnjem analitičnem testu morate najti osumljenca, ki je oropal banko in se skril v svoji hiši. Mimogrede, ali ste vedeli, koliko je znašal najbolj spektakularen bančni rop na svetu? Največji zaseg je znašal 900 milijonov dolarjev. Zgodil se je v Iraku med padcem diktatorja Sadama Huseina. Ropar je bil nihče drug kot njegov sin. Na sliki dneva morate med štirimi omenjenimi osebami najti roparja.

Kdo je po vaši analizi ropar?

Ta igra je preizkus analize. Je odličen način za razvijanje vaših analitičnih in deduktivnih sposobnosti. Ta preizkus bo spodbudil tudi vaše razmišljanje in vas spodbudil k iskanju ustvarjalnih rešitev za zapletene probleme. Ne glede na to, ali ste odrasli ali otrok, je ta test namenjen vsem. Če imate na voljo 20 sekund, si vzemite čas za to igro, da razvijete svoje spretnosti.

S pogostejšim igranjem tovrstnih testov boste razvili sposobnost gledanja na stvari z različnih zornih kotov in hitrejšega odzivanja pri iskanju rešitev. To je lahko še posebej koristno za tiste, ki delajo na področjih, ki zahtevajo visoke analitične sposobnosti.

©lava.si

Kako veste, kdo je ropar?

Na voljo imate 20 sekund, da prepoznate osebo, ki je pravkar oropala banko. Mislil je, da je skrivanje v njegovi hiši dobra zamisel, vendar morda ni!

Njegova strategija še zdaleč ni nezmotljiva, zato moraš za identifikacijo krivca pozorno analizirati prizorišče in poskušati ujeti vse namige. Cilj je najti pomanjkljivost v sestavljanki.

Poiskati moraš namige in vse druge elemente, ki bi lahko pomagali prepoznati krivca na sliki. Vaše sposobnosti dedukcije morajo biti hitre, pri čemer se morate zanašati na nekaj specifičnih podrobnosti, da ne zapravljate časa. Imate odgovor? Primerjajte ga z našo spodnjo rešitvijo.

Rešitev testa

Bančni ropar je Rick. Če vam ga je uspelo razvozlati, vam čestitamo! Imate neverjeten analitični um in ste pravi detektiv. Če ne, ne skrbite, razložili vam bomo, zakaj.

©lava.si

Da bi našli krivca, je bilo treba prizorišče skrbno analizirati in zabeležiti vse pomembne sledi. V tem primeru je bilo treba kljub podobnemu videzu avtomobilov, ki so bili vsi enake barve, upoštevati, da je bil na pnevmatikah avtomobila na obeh straneh nakopičen sneg. To kaže na to, da je Rick med sneženjem nekam odšel.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.