Domov » Novice » Test osebnosti: Odkrijte svojo pravo osebnost glede na to, kako si stisnete roko

Test osebnosti: Odkrijte svojo pravo osebnost glede na to, kako si stisnete roko

Preizkusite svojo osebnost in značaj s tem testom navad pri stiskanju rok.

Stisk roke lahko razkrije vašo pravo naravo in značaj. Iz vaših navad pri stiskanju rok ni težko razbrati vaše prave osebnosti.

Uporaba obeh rok

Če oseba z obema rokama stisne vašo roko in pokrije hrbtno stran vaše roke s svojo, to pomeni, da sprejemate njeno prevlado, vendar ste odprti za razpravo. Ta vrsta stiska roke je posreden način, kako povedati “pogovorimo se”, in kaže, da ste iskreni in odprti za komunikacijo. Po drugi strani pa, če je druga roka položena na roko osebe, to lahko pomeni pomanjkanje zaupanja, na primer obliko samoobrambe.

Prevladujoči stisk roke

Ta stisk roke, pri katerem je dlan obrnjena proti tlom, izraža prevlado. Zaradi te navade ste lahko videti agresivni. To je tako, kot če bi poskušali narediti masažo, češ da ste vi šef in da vam je vseeno, kaj misli druga oseba. Če roko obrnete rahlo navzdol, je to znak, da imate radi nadzor nad drugimi.

Pokoren stisk roke

Če imate navado obrniti dlan navzgor, to lahko pomeni, da je stisk roke podrejen. To je refleks sramežljivih ali zlahka prestrašenih ljudi. Če tako stresate roko, je to znak, da niste samozavestni in da vas je mogoče zlahka premagati. Če dovolite, da se palec druge osebe nasloni na vašo roko, to pomeni, da ste pod njenim nadzorom.

Stisk roke za mrtvo ribo

Če je stisk roke ohlapen, kot pri mrtvi ribi, to pomeni, da niste predani in ste brezbrižni, celo šibki. To kaže, da se lahko zlahka podredite drugim. V nekaterih kulturah, na primer v afriških državah, pa je vljuden način pozdravljanja tudi rahel stisk roke. Po drugi strani pa se lahko trden stisk roke šteje za žaljivega.

Stisk roke korenja

Stisk roke, pri katerem roko osebe stisnete med prsti, pomeni, da ste pasivna oseba. Ta lahko jasno sporoča, da ste popolnoma brezbrižni. Ne trudite se niti pokazati svojih namenov in značaja. Ta stisk roke lahko razkrije, da vas je mogoče zlahka potiskati, lahko pa tudi pomeni, da ne marate fizičnega stika.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.