Domov » Novice » Težka uganka: poiščite lokacije vseh blokov tako, da bo vsaka ravna črta vsebovala 6 različnih znakov.

Težka uganka: poiščite lokacije vseh blokov tako, da bo vsaka ravna črta vsebovala 6 različnih znakov.

Poskusite rešiti to logično igro, da preizkusite svojo intelektualno raven in se hkrati zabavate.

Uganke že od nekdaj navdušujejo tako mlade kot starejše: sudoku, uganke, sestavljanke itd. Z njimi se zabavamo in smo ponosni, ko nam uspe najti pravo rešitev. Ker zahtevajo številne spretnosti in lastnosti, težja kot je uganka, bolj izboljšuje številne možganske sposobnosti.

Predstavitev sestavljanke

Ta sestavljanka je kot nalašč za ohranjanje pozornosti na zabaven način. Z njo bodo vaši možgani dlje časa ostali zdravi, hkrati pa bo izboljšala vaš spomin.

Reševanje sestavljanke bo povečalo vašo sposobnost koncentracije, tudi ko ne igrate. Njen namen je, da vam ponudi odvračanje pozornosti od časa in vsakdanjega življenja. Lahko se boste sprostili, hkrati pa zmanjšali svojo tesnobo in stres. Z osredotočanjem na to sestavljanko boste lahko začeli s pravo nogo in se počutili bolj sproščeno.

Današnji izziv je 3D sudoku. Igra se razlikuje od klasičnega sudokuja, saj tukaj mreže niso zapolnjene s številkami, temveč s simboli.

©Lava.si

Če si natančno ogledate sliko, boste opazili, da na njej manjkajo nekateri deli. Tvoja naloga je, da mrežo dopolniš tako, da bo vsaka ravna črta vsebovala 6 različnih znakov. V ta namen vam predlagamo, da izberete enega od 8 blokov, ki so na voljo.

Najprej si pozorno oglejte sliko, preden se odločite za izbiro. Za premislek si lahko vzamete toliko časa, kot želite, saj igra nima omejitev. Osredotočite se, kolikor se le da, da bi postavili pravi blok na pravo mesto. Odpravite vse vire odvračanja pozornosti in vznemirjanja, da ne bi ovirali vaše analize.

Odgovorite na uganko

Ali vam je uspelo pravilno postaviti bloke? Na spodnji sliki si lahko ogledate pravilen način postavitve vseh blokov brez napak.

©Lava.si

Čestitamo, če vam je to uspelo. To kaže, da imate dobre logične in opazovalne sposobnosti. Če želite izboljšati svoje sposobnosti, lahko poskusite igrati več ugank. Tako lahko izboljšate svoje sposobnosti reševanja problemov in razmišljanja.

Če vam ne uspe, lahko poskusite rešiti druge uganke, vizualne teste ali druge lažje IQ teste. S tem treningom boste razvijali svoje lastnosti potrpežljivosti in vztrajnosti. Iskanje prave rešitve vas bo namreč nagradilo za ves trud pri koncentraciji, hkrati pa bo vaše možgane naučilo dragocene stvari: vztrajnost je vredna. To je prava lekcija v življenju in razmišljanju.

Če se vam je ta uganka zdela zanimiva in zabavna, jo lahko delite s svojimi prijatelji, družino in sodelavci.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.