Domov » Novice » Uganka: koliko kvadratov je v tem kompletu?

Uganka: koliko kvadratov je v tem kompletu?

Ste dovolj pametni, da najdete odgovor v 10 sekundah?

V današnjem testu boste morali razmigati možgane, da boste našli odgovor na to uganko. Ko govorimo o možganih, ali ste vedeli, da inteligenca ni odvisna od velikosti možganov, ampak od načina njihove zgradbe? Glede na eno od raziskav namreč to, da ima nekdo večje možgane, še ne pomeni, da je bolj intelektualno sposoben. Če želite dokazati svoje intelektualne sposobnosti, poskusite uganiti natančno število kvadratov v spodnji obliki.

Kako ugotoviti točno število kvadratov?

Čeprav ta preizkus ni posebno težak, zahteva nekaj sposobnosti za projiciranje svojega razmišljanja v prostor. Odvisen je tudi od vaših intelektualnih in analitičnih sposobnosti. Z iskanjem števila skritih kvadratov lahko razvijate svojo inteligenco. Upoštevajte, da imate za odgovor na voljo le 10 sekund in ga ne smete spreminjati.

©Lava.si

Ta vizualni test je zabaven in ga lahko opravijo tako odrasli kot tudi otroci določene starosti. Za ugotavljanje natančnega števila kvadratov ni treba opraviti nobenih izračunov in operacij. Je pa koristno, da se pri analizi poglobite in poiščete točno število.

Kako ugotovite število kock?

Za iskanje natančnega števila kock na tej sliki je pomembno razumeti razporeditev kock in njihov prostorski položaj. Vsaka kocka je strateško postavljena tako, da vam pomaga določiti skupno število stranic. To storite tako, da si ogledate vsako kocko posebej in preštejete število vidnih stranic. Nato morate upoštevati položaj vsake kocke glede na druge.

Če sta na primer vidni dve kocki z dvema stranicama, imata skupno stranico. Če je ena kocka postavljena na drugo, skriva eno stranico kocke, ki je pod njo. Če dobro premislite o položaju vsake kocke, boste lahko določili število kock v tej obliki.

Rešitve tega preizkusa

Če ste našli skupaj 9 kock, vam čestitamo! Uspelo vam je pravilno analizirati razporeditev kock in prešteti število skritih površin. To kaže, da imate dobre vizualne sposobnosti in da ste sposobni analizirati tridimenzionalne oblike in vzorce.

©Lava.si

S podobnimi vajami še naprej trenirajte možgane, da izboljšate svoje prostorske sposobnosti in sposobnost reševanja zapletenih problemov.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.