Domov » Novice » Uganka: rešite to uganko tako, da ugotovite, kako deluje to logično zaporedje, in poiščete manjkajoče število.

Uganka: rešite to uganko tako, da ugotovite, kako deluje to logično zaporedje, in poiščete manjkajoče število.

Imamo sestavljanka da preizkusite svoje sposobnosti reševanja problemov. Uganka je ugotoviti, kako deluje logično zaporedje, in določiti manjkajoče število. Rešitev so poskušali najti že mnogi, vendar je le redkim uspelo.

Le najboljšim je uspelo razvozlati zaporedje in odkriti pravilen odgovor. Na kateri strani bi bili vi? Preberi naprej in spoznaj pravila test.

Kaj je ta uganka?

Pozorno si oglejte spodnjo sliko. Na njej je zaporedje številk, ki niso bile izbrane naključno. Njihova umestitev je bila dobro premišljena.

Vaša naloga je uganiti manjkajočo številko.samo tam, kjer je na sliki vprašaj. Vsekakor ni treba hiteti, saj ni časovne omejitve. Uporabiti boste morali največjo možno koncentracijo, da bi vse možnosti postavili na svojo stran.

Lava.si

Kateri so dobri razlogi za rešitev te uganke?

Rešitev te uganke ima več prednosti. Najprej se osredotoča na odnose med stvarmi. Ne samo, da seštevaš ali množiš, ampak iščeš tudi podobnosti.

Ta vaja je zato zelo miselna dejavnost. ki spodbuja vaše možgane. Ne pozabite, da so možgani mišica, ki jo je treba redno vaditi.

Odgovor: Tu je manjkajoče število v tem matematičnem zaporedju števil

Odgovor je 55. Tukaj so matematični dokazi tega rezultata:

5 × 6 = 30.

5 + 6 + 19 = 30

Podobno 7 × 7 = 49

7 + 7 + 35 = 49

Zato :

8 × 9 = 72

8 + 9 + ? = 72

8 + 9 + 55 = 72

Lava.si

Ali ste tudi vi našli enake rešitve?

Ljudje, ki so rešili to uganko, so med tistimi, ki jim številke ne delajo preglavic. Poudariti je treba, da je to zelo redka lastnost, ki je zelo iskana na številnih strokovnih področjih. Če vam po drugi strani ni uspelo, nič hudega. Morda matematika ni za vas.

Če želite dobro opraviti test, je najpomembneje, da čim večkrat vadite svoje možgane na tovrstnih nalogah.

To sestavljanko lahko delite prek družabnih omrežij. To bo priložnost za vaše prijatelje, da sprejmejo izziv in ugotovijo, kakšni bodo njihovi rezultati.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.