Domov » Novice » Uganka : ta vizualni izziv vam bo pomagal preizkusiti vaše vizualne sposobnosti!

Uganka : ta vizualni izziv vam bo pomagal preizkusiti vaše vizualne sposobnosti!

Uspeh lahko dosežejo le ljudje z odličnimi opazovalnimi sposobnostmi in ostro logiko. Ali menite, da ste kos temu?

Čas je, da si vzamete nekaj minut za sprostitev in zbistritev misli. Ob vseh dnevnih skrbeh in odgovornostih je normalno, da se počutimo utrujene. Da bi se lažje sprostili, vam predlagamo, da danes poskusite opraviti majhen izziv. To vam bo vzelo le nekaj časa. To je odlična priložnost, da si vzamete odmor. Zato se pripravite, saj je čas, da začnete.

O čem je ta vizualni izziv?

Pri tej uganki vas bomo prosili, da prepoznate ilustracijo, ki jo vidite od zgoraj. Predstavili vam bomo torej sliko, na kateri je ilustracija, vidna od spredaj, nekakšen stolp. Barva stolpa je vijolična. Na isti sliki vam bomo ponudili štiri možnosti: A, B, C in D, ki naj bi predstavljale stolp, viden od zgoraj. Vaš cilj je ugotoviti, katera od možnosti je v resnici stolp. Pri tem boste morali uporabiti svoj analitični um, smisel za opazovanje in logiko. Predvsem pa ne spreglejte nobene podrobnosti.

©lava.si

Kakšen je smisel takšnega vizualnega izziva?

Gre za to, da so vaši možgani aktivni in zdravi. V ta namen imajo vizualni izzivi, ki jih najdete na spletu, dve funkciji. Prvič, omogočajo vam, da si vzamete odmor in se sprostite. Ker so namreč tovrstne uganke bolj podobne igri kot vaji, boste pri njih lažje sodelovali in se zabavali ob iskanju rešitve. Z zabavo se boste za nekaj minut osvobodili stresa in skrbi. Za zdravje možganov je pomembno, da zmanjšate raven stresa. Drugič, uganke in izzivi omogočajo vašim možganom, da se vadijo in izboljšujejo. Vizualni izzivi so namreč dobre dejavnosti, ki ohranjajo možgane aktivne in optimizirajo intelektualno zmogljivost.

Izziv se je pravkar končal. Ste našli odgovor?

Pravilen odgovor je izbira A. Čestitamo vsem, ki ste odgovorili pravilno.

Tisti, ki niste, ne skrbite, saj vam bomo vse pojasnili. Pravzaprav je bilo vse stvar logike in opazovanja. Stolp je bil sestavljen iz štirih barvnih plošč. Če ste si pozorno ogledali ilustracijo, ste opazili, da je bila osnova stolpa sestavljena iz dveh različno velikih diskov, zato sta morala biti vidna od zgoraj. Drugič, dva diska, ki sta sestavljala vrh stolpa, sta bila enako velika. Zato je bil ob pogledu od zgoraj viden le disk na vrhu stolpa. Za lažje razumevanje je tu rešitev v slikah.

©lava.si

Če vam je bil ta test všeč, vas vabimo, da ga brez oklevanja delite v svojih družabnih omrežjih, da ga bodo lahko preizkusili tudi vaši prijatelji.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.