Domov » Novice » Uganka: v 5 sekundah poiščite napako. Le 7 % udeležencev je uspešno opravilo test!

Uganka: v 5 sekundah poiščite napako. Le 7 % udeležencev je uspešno opravilo test!

Če iščete izziv, s katerim bi ocenili svoj IQ, je ta test za vas.

Na družabnih omrežjih so že nekaj časa priljubljene majhne vaje, ki izzivajo možgane. Te so zelo zabavne in omogočajo, da se za nekaj časa odmaknete od rutine in dnevnega stresa. Ponujamo vam ta mali preizkus, da se boste lahko za nekaj minut sprostili in se morda celo malce okrepili. Poleg tega vam ponujamo odlično priložnost, da prijateljem in družini dokažete, da imate visok inteligenčni kvocient. Vse, kar morate storiti, je, da v nekaj sekundah rešite to sestavljanko. Upamo, da ste pripravljeni, saj je čas, da začnete.

Kaj točno morate storiti?

Pri tem testu boste morali uporabiti svoje sposobnosti opazovanja, pa tudi svojo logiko. Na sliki, ki vam jo bomo predlagali, bo namreč napaka, ki jo boste razumeli, vaš cilj pa bo, da jo najdete. Na sliki bo torej več ljudi, ki delajo za mizo. Vendar bo nekaj narobe, toda kaj? Na vas je, da najdete odgovor! Da pa bo vaja težja in da boste dokazali, da imate nadpovprečen inteligenčni količnik, boste dobili časovni limit. Na voljo boste imeli le 5 sekund, da ugotovite napako. Je vaša štoparica pripravljena?

©Lava.si

Kako koristne so uganke in možganske uganke?

Pomembno se je zavedati, da je čas zelo dragocen in da ima veliko ljudi preveč obveznosti in dela, da bi si čez dan vzeli trenutek za počitek. Zato je poskus reševanja tovrstnih ugank idealen za zaposlene ljudi, saj jih je mogoče najti po vsem spletu. Zato jih lahko igrate kadar koli in kjer koli želite, tudi na javnem prevozu ali med odmorom za kosilo. Poleg tega so takšni izzivi odlični za zmanjševanje stresa in hitro sprostitev. Še pomembneje pa je, da te uganke pomagajo izboljšati miselno zmogljivost. Ne le, da pomagajo izostriti vaš smisel za logiko, temveč izboljšujejo tudi vaše sposobnosti opazovanja.

Čas se izteče, ste našli pravi odgovor?

Čestitamo tistim, ki vam je uspelo najti odgovor v določenem času. Zelo smo navdušeni nad vašimi kognitivnimi sposobnostmi. Tisti, ki odgovora niste našli, ne skrbite, saj vam ga bomo razložili. To storite tako, da si še enkrat ogledate sliko. Opazili boste, da imajo nekateri ljudje skodelico kave. Toda oseba na levi strani slike je skodelico kave postavila na svoj računalnik. Če ne želite poškodovati naprave, je to napaka. Rešitev v slikah.

©Lava.si

Upamo, da vam je bil ta test všeč. Če vam je bil všeč, ga delite v družabnih omrežjih, da bodo uživali tudi vaši prijatelji.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.