Domov » Novice » Vizualna iluzija: Imate odličen občutek za opazovanje? Čas je, da to dokažete s tem vizualnim testom!

Vizualna iluzija: Imate odličen občutek za opazovanje? Čas je, da to dokažete s tem vizualnim testom!

Izvedimo sestavljanko, vredno največjih genijev.

Znate premagovati izzive in uganke? Ste zelo prodorna oseba? Čas je, da to preverite s tem vizualnim testom, ki vam ga ponujamo. Pomagal vam bo ugotoviti, ali ste res del majhne skupnosti genijev. Poskrbite, da vas ne bo nihče prišel motit, saj je čas za začetek.

Kaj je ta vizualni izziv?

Danes vam bomo pokazali sliko s črnim ozadjem, na kateri boste videli več številk, sestavljenih iz številk nič (0), ena (1) in dva (2). Upoštevajte, da je vsaka številka razporejena naključno, zato ni natančno določenega vrstnega reda. Le da je prišlo do manjše napake. Na tej sliki je namreč nekje pomaknjena črka. Natančneje, med vsemi temi številkami je velika črka “i”. Kot lahko vidite, morate poiskati zadevno črko, da bi opravili ta preizkus. Da bo test še težji, imate na voljo le 15 sekund, da jo najdete in dokažete, da ste pravi genij, saj lahko ta test v nekaj pogledih opravijo le resnično pametni ljudje.

©Lava.si

Vizualni test: Zakaj bi s takšno sestavljanko preizkušali svoj vid?

Vizualne uganke so poleg tega, da vam krajšajo čas, se ob njih zabavate in sprostite, zelo koristne za možgane. Ne le, da pomagajo pri ugotavljanju težav z vidom in koncentracijo, temveč pomagajo tudi pri reševanju težav možganov. Še več, pomagajo pri reševanju omenjenih težav, saj služijo kot vadba in trening za možgane. So izziv za razmišljanje in uporabo kognitivnih sposobnosti, kar je zelo dobro za optimizacijo in izboljšanje različnih spretnosti. Da ne omenjamo, da vizualne uganke pomagajo zmanjšati raven stresa in se borijo proti zgodnji izgubi spomina. Nazadnje je pomembno omeniti, da več kot boste sprejeli vizualnih izzivov, manj težav boste imeli pri reševanju problema. Še posebej zato, ker lahko zaradi pomembnosti internetne povezave zdaj vizualni preizkus najdete kadar koli in kjer koli.

Vizualni preizkus: 15 sekund se je izteklo, čas je za rešitev.

Črka, ki smo jo iskali, se nahaja spodaj levo. Tistim, ki ste jo uspeli najti v časovnem roku, čestitamo! Vaše vizualne sposobnosti so impresivne. Spadate med velike genije tega sveta.

Za tiste, ki je niste našli, je tu rešitev v slikah.

©Lava.si

Morda je med vami genij. Delite ta vizualni test v družabnih omrežjih in to ugotovite.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.