Domov » Novice » Vizualna uganka: Ali lahko v manj kot minuti najdete manjkajoče kocke v tej sestavljanki?

Vizualna uganka: Ali lahko v manj kot minuti najdete manjkajoče kocke v tej sestavljanki?

Z iskanjem manjkajočih kock izzovite svojo možgansko moč!

Ali ste vedeli, da smo vsi nekoliko slepi? Človeški vid ima namreč majhno napako. Vsi imamo slepo pego, ki nam preprečuje, da bi videli v celoti. Vendar pa naše vidno polje ni prizadeto, ta točka pa je potrebna za vzpostavitev povezave med očesom in optičnim živcem. V današnjem preizkusu boste morali odpreti svoje oko ter preseči svoje analitične in argumentacijske sposobnosti. Kocko morate napolniti z elementi na levi strani.

© Lava.si

Kako rešiti to uganko v 60 sekundah?

Ta test je zabavna igra, ki združuje načela sestavljanke in kocke. Če želite rešiti nalogo, morate znati svoje misli projicirati v prostor in si pri tem zapomniti že izdelane lokacije. Test je zasnovan tako, da je dostopen vsem, ne glede na starost ali raven inteligence.

Igra je zabavna in zahtevna ter je odličen način za dobro zabavo. Njena pozitivna stran je, da bo preizkusila vaše sposobnosti dedukcije in analize. Prav tako vam bo omogočila, da razvijete svojo logiko. Ste torej pripravljeni sprejeti izziv? Bodite previdni, saj časovne omejitve za njegovo reševanje ne smete jemati zlahka. Za iskanje rešitve imate na voljo le 60 sekund, zato šteje vsaka sekunda.

Kako dokončati uganko?

Prva slika v tem testu je kombinacija kock. Skupaj jih je 9, različnih barv in tudi različnih oblik. Preden se lotite izziva, si morate vsako kocko natančno ogledati. Na desni strani je kocka, ki je dobro obarvana, vendar ni cela. Manjkajo nekateri elementi, natančneje, 3 kocke niso postavljene. Pri elementih na levi strani boste morali za uspešno rešitev uganke razumeti povezavo med glavno kocko in oštevilčenimi kockami.

Svoje razmišljanje boste morali projicirati v prostor, hkrati pa si boste morali predstavljati končno obliko. Ta igra zahteva potrpežljivost, vztrajnost in veliko sposobnost koncentracije.

Rešitve tega preizkusa

Ali vam je uspelo najti manjkajoče oblike? Primerjajte svoje odločitve s spodnjo sliko.

© Lava.si

Ste opazili? Pravkar ste morali poiskati kocko, ki lahko tvori popoln krog. Tako je! Ključ do uganke je bila ta oblika, pa tudi barve kock. Če ste našli rešitev, vam čestitamo! Ponosni morate biti na svoje analitične sposobnosti in sposobnost reševanja ugank. Več tovrstnih ugank je na voljo na naši spletni strani.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.