Domov » Novice » Vizualna uganka: v tem peklenskem labirintu poišči zobnik, ki bo obrnil kolo kolesa

Vizualna uganka: v tem peklenskem labirintu poišči zobnik, ki bo obrnil kolo kolesa

Ste dobri v labirintih? Preizkusite to novo vrsto labirinta.

Današnji test je neobičajen labirint. Ko govorimo o neobičajnih stvareh, ali ste vedeli, da je največji labirint na svetu v Kaliforniji? To je labirint Servlinks v kraju La Pocatière, ki obsega 301 474 kvadratnih metrov oziroma 55 nogometnih igrišč. Za njegovo dokončanje potrebujete najmanj 24 ur. Pri tem preizkusu vam bomo dali na voljo le nekaj sekund, natančneje 20 sekund. Lahko sprejmete izziv?

Kakšen je pravi kanal, ki ga lahko izberete?

Ta test se na prvi pogled zdi težak, vendar ga lahko s potrpežljivostjo in vztrajnostjo opravite. Reševanje tega labirinta je odličen način za razvijanje sposobnosti reševanja problemov in logičnega razmišljanja. Zato ne obupajte in raziskujte različne možnosti, dokler ne najdete izhoda.

Upoštevajte, da je ta test časovno omejen. Za otroke bomo naredili izjemo. Za dokončanje igre bodo imeli dovolj časa. Odrasli pa imajo na uri na voljo 20 sekund.

©Lava.si

Resnična težava te igre je ostati osredotočen. Že ob najmanjšem oklevanju boste morali vse ponoviti. Postavite se v mirno sobo. To vam bo v veliko pomoč, za določanje smeri zobnikov pa uporabite svinčnik.

Kakšna je logika tega labirinta?

Ta test je nova vrsta labirinta. Načelo ostaja enako: poiščite izhod. Vendar je treba bolj poudariti, da je treba najti način upravljanja kolesa kolesa.

Malo boste morali razmisliti in razumeti, kako deluje ta prestavni sistem. Naj vas spomnimo, da zobniški sistem omogoča prenos moči z gonilnega na pogonski zobnik. Obstajata glavni in podrejeni del. Podrejeni del prejme moč, vendar zmanjša napor ali podvoji moč.

Na podlagi tega načela rešite ta test. Bodite previdni, saj se bo kmalu začel delovati časomer. Na voljo imate 20 sekund in niti sekunde več.

Rešitev

Vam ni uspelo zavrteti kolesa? Verjetno ste se izgubili. Da bi ugotovili, na kateri stopnji ste se zataknili, smo odgovor na tečaju prikazali v slikah.

©Lava.si

Ali vam je uspelo pokriti vsaj polovico kroga? Če je tako, ste bili uspešni! Še vedno pa se morate potruditi. Na našem spletnem mestu vam ponujamo več vrst testov, s katerimi lahko izboljšate svoje znanje.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.