Domov » Novice » Vizualni izziv: Ali lahko v 10 sekundah najdete različne črke črke E?

Vizualni izziv: Ali lahko v 10 sekundah najdete različne črke črke E?

Če najdete tri različne črke, imate odličen razgled!

Vsebina

V tej seriji črk E so skrite druge črke abecede. Ali ste vedeli, da Kitajci nimajo abecede, ampak uporabljajo znake? V njihovem jeziku je skoraj 45.000 znakov. Vendar ne skrbite, 3.000 jih je dovolj za zapis vseh besed. Ali lahko poleg črke E najdete še druge črke?

©Lava.si

Kako najti druge like?

V današnjem testu boste preverili svoje vidno zaznavanje. Optična iluzija, ki temelji na barvnem kontrastu, skriva črke, ki niso E. Iskanje drugih črk bi bilo običajno enostavno, vendar je s to barvno iluzijo lahko pravi izziv. Kontrast med črkami E lahko namreč zavede naše možgane in skrije druge znake.

Če želite opraviti ta preizkus, morate biti pozorni in se osredotočiti na vsako podrobnost slike. Bistveno je, da ste pozorni na vse črke, njihovo intenzivnost in razporeditev. Sliko si oglejte kot celoto in po nekaj trenutkih bodo vaši možgani lahko premagali to optično prevaro. Če vam bo to uspelo v manj kot 10 sekundah, bo to dokaz, da so vaši možgani hitri in da imate dobro vidno zaznavanje.

Kako najti črke v tej iluziji?

Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da boste pri tem vizualnem testu uspešni. Preden začnete iskati skrite črke, si vzemite čas za analizo celotne slike. To vam bo dalo predstavo o morebitni lokaciji črk. Skrite črke so lahko na sliki nameščene na subtilne načine. Bodite pozorni na barve in oblike, da jih boste lažje našli. Če želite biti prepričani, da črk ne boste spregledali, z metodo skeniranja preglejte celotno sliko. Začnite v kotu in sliko preglejte vrstico za vrstico. Na koncu ne oklevajte in uporabite funkcijo povečave brskalnika, da si sliko bolje ogledate.

Z upoštevanjem teh nasvetov boste lahko našli vse črke, skrite na tej sliki. Ne pozabite, da je čas bistvenega pomena in da za to potrebujete največ 10 sekund.

Rešitev testa

Ste našli vse tri črke? Čestitamo! Nekatere črke je morda lažje najti kot druge. V tem primeru je bilo treba najti črke T, B in F. Medtem ko sta črki T in B s pregledovanjem slike razmeroma lahko opazni, je bilo črko F zaradi njene oblike težje najti. Spodaj je rešitev v slikah:

©Lava.si

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.