Domov » Novice » Vizualni izziv: Ali opazite sonce, ki se skriva na tej sliki?

Vizualni izziv: Ali opazite sonce, ki se skriva na tej sliki?

Ta podoba trompe l’oeil vas lahko destabilizira!

Vsebina

Na tej sliki moraš najti skrito sonce. Ste mimogrede vedeli, da je bilo naše osončje prvotno sestavljeno iz dveh sonc? Res je, naša zvezda je imela brata dvojčka. Vendar je izumrla in se razpršila po vsem vesolju. V zvezi s tem so nedavno odkrili tudi planet z dvema soncema z imenom Kepler-16b. Igrajmo se in zabavajmo se!

Poiščite sonce in razvijajte ostrino vida

Ta vizualni test barvita ima različne in zapletene oblike, ki vas lahko šokirajo na prvi pogled. Vendar morate uspešno opraviti ta izziv iluzije in najti sonce, skrito v tem mozaiku, v manj kot 15 sekundah.

©lava

Ta vizualni test je sicer mamljiv za odrasle, vendar je namenjen predvsem otrokom. Dejansko je lahka težavnostna stopnja. To je odličen način, da se zabavajo in razvijajo ostrino vida. Ta igra je poleg tega zasnovana tako, da jih pritegne. Otroci so namreč bolj radovedni, če so barve in oblike izvirne. Poleg tega jim lahko ta test pomaga razviti sposobnosti opazovanja in koncentracije, hkrati pa spodbuja njihovo ustvarjalnost. Vendar morajo opraviti ta preizkus v manj kot 15 sekundah.

Kje je svetlo sonce?

Ta vizualni preizkus se morda sprva zdi težaven, vendar obstajajo tehnike, s katerimi ga lahko opravite. Najprej je treba upoštevati podobo sonca. Potem je bistveno, da si vzamete čas in opazujete celotno sliko, preden se osredotočite na določene oblike. Za sonce bo torej zaobljene oblike s sončnimi žarki in rumene barve. Poiščite tudi svetlejša področja slike, kjer je večja verjetnost, da bo sonce.
Takrat se je koristno osredotočiti na oblike in barve, ki se ponavljajo na sliki, saj se med temi vzorci lahko zakamuflira sonce. Cosredotočite pozornost na vsa področja, kjer je najverjetneje zvezda. Končno se lahko sonce skrije v kote ali robove slike, kjer ga zlahka prezremo. Zato si vzemite čas in si oglejte celotno sliko, vključno z manj očitnimi deli, da ne boste ničesar zamudili.

Rešitev

Sonce je bilo v sredini na levi strani slike, ste ga videli? Če je tako, čestitke! Lahko prepoznate podrobnosti na sliki, kjer so barve in oblike žive. Sicer pa je tukaj rešitev na sliki:

©lava

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.