Domov » Novice » Vizualni izziv: na voljo imate 8 sekund, da najdete različne flaminge.

Vizualni izziv: na voljo imate 8 sekund, da najdete različne flaminge.

6 sekund je čas, ki ga potrebujete za ugotovitev najmanjše razlike v tem testu!

Ali ste vedeli, da človeško oko v povprečju prepozna več kot milijon različnih barv? To je izredno zmogljivo vizualno orodje. Nekateri ljudje z izjemnimi sposobnostmi vidijo celo več kot 10 milijonov odtenkov. Kako dobro vaše oko razlikuje barve? Današnji test temelji na barvah, preizkušamo pa rožnate flaminge.

Kakšna je subtilna razlika med temi flamingi?

Pri tem vizualnem testu boste morali uporabiti možgane in preizkusiti svoj občutek za opazovanje. Ta vaja je predvsem zabavna, je pa tudi dober način za spodbujanje možganov in preizkušanje sposobnosti razločevanja pomembnih podrobnosti.

Izvedba tega testa je zelo preprosta. Samo pozorno si oglejte spodnjo ilustracijo.

©Lava.si

Na sliki je skupina flamingov, ki so si zelo podobni. Na prvi pogled so enake barve, imajo enako morfologijo in vsi so videti, kot da so v vodi. Če pa si jih natančno ogledate in uporabite svoje vizualne sposobnosti, se ti flamingi razlikujejo po eni podrobnosti. Na voljo imate šest sekund, da odkrijete to skoraj neopazno nianso. Pazite, težavnostna stopnja te igre je zapletena in le malo ljudi bo našlo odgovor.

Ste našli pravi odgovor?

Šest sekund se je izteklo! Čas je, da ugotovite, ali imate izjemen vid.

Rešitev tega testa je spodaj.

Rešitev

Razlike ni bilo lahko najti in če je niste opazili, bodite prepričani, da je ta test opravilo le 10 % ljudi. Pravzaprav je bil flamingo, ki se je razlikoval od drugih, tretji v drugi vrsti.

©Lava.si

Če vam je uspelo najti to subtilno nianso, ste lahko ponosni na svojo vizualno predstavo.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.