Domov » Novice » Vizualni izziv: Preizkusite svoje sposobnosti in v manj kot 10 sekundah prepoznajte različne kaktuse na tej sliki!

Vizualni izziv: Preizkusite svoje sposobnosti in v manj kot 10 sekundah prepoznajte različne kaktuse na tej sliki!

Dokažite, da imate razvito ostrino vida, in rešite ta očesni test v manj kot minuti.

Ali ste vedeli, da je muha kljub svoji majhnosti sposobna pregledati 200 slik na sekundo, kar je osemkrat več kot človek? To neverjetno sposobnost videnja več slik hkrati omogočajo okeli, ki so fasetne oči, sestavljene iz več tisoč preobčutljivih celic. Čeprav tega ni sposoben noben človek, lahko z nekaj vajami razvijete svoj vid. To je bistvo današnjega testa.

Ali najdete kaktus, ki se razlikuje od drugih?

S testom, ki ga predlagamo, ne bomo izmerili le ostrine vida, temveč tudi, ali imate nadpovprečno hitro sposobnost analiziranja. Zabavajte se ob preizkušanju svoje vizije.

Za izvedbo te vizualne vaje si pozorno oglejte spodnjo sliko. Prikazuje vrsto trnatih kaktusov, ki so videti enaki, vendar se ob natančnejšem pregledu en kaktus razlikuje od drugih. Ni ga mogoče zlahka prepoznati. Čas, ki ga boste potrebovali, da ga najdete, vam bo pokazal, kakšne so vaše vizualne sposobnosti. Poiščite ga v svojem tempu. Vendar ne smete preseči omejitve ene minute. Če ste vsiljivca hitro opazili, to lahko pomeni, da ste inteligentni. Opravite test in če ga niste videli, pojdite v spodnji razdelek z rešitvami.

© Lava

Ste našli kaktus?

Deset sekund se je izteklo! Zdaj je čas, da ugotovite, ali imate oster vid ali ne.

Oglejte si spodnjo sliko in poiščite rešitev tega testa vida.

Rešitev na sliki

Kaktus, ki izstopa od drugih, je na desni strani slike. Postavljena je v četrti vrsti in na koncu vrste. Zlahka jo prepoznamo, saj ima izrazitejše bodice kot njene sosede.

© Lava

Ali ste jo opazili v manj kot 10 sekundah? Če je tako, imate izjemen vid in zelo dobre vizualne sposobnosti. Če kaktus najdete tako hitro, lahko to pomeni, da imate dobre opazovalne in analitične sposobnosti.

Če ste ga našli po eni minuti, imate slabe sposobnosti koncentracije. Ne skrbite, lahko jo spodbudite, da bo boljša.

Če niste videli ničesar, je to žal lahko zaskrbljujoče. Prepričajte se, da nimate težav z vidom.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje pri tem testu in ne pozabite, da so vsak dan na voljo tudi druge vizualne vaje.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.