Domov » Novice » Vizualni izziv: preverimo, ali imate dober občutek za opazovanje, ta preizkus lahko opravijo le najbolj pozorni!

Vizualni izziv: preverimo, ali imate dober občutek za opazovanje, ta preizkus lahko opravijo le najbolj pozorni!

Poskusite biti boljši od 98 % tistih, ki so se lotili izziva in jim ni uspelo.

Čas je, da ocenite svoj vid in opazovalne sposobnosti. V ta namen vam ponujamo vizualni test, ki je postal viralen na družbenih omrežjih. Pomembno je poudariti, da je od vseh ljudi, ki so poskušali sprejeti izziv, le 2 % uspelo opraviti vajo. Zdaj ste na vrsti vi. Se boste pridružili tistim, ki imajo odlične vizualne sposobnosti, ali ste le povprečni?

O čem točno govorimo?

Na sliki sta dve zebri. Vendar to ne bo običajna slika, saj bosta obe živali na njej pomešani. Zato bo slika imela nekakšno optično iluzijo. Na sliki bosta dve glavi zebre, vendar bo iluzija dajala vtis, da imata obe glavi isto telo. Vaš cilj bo ugotoviti, katera zebra se je prva pojavila pred kamero. Če so vaše vizualne sposobnosti nadpovprečne, boste odgovor našli v 7 sekundah.

©Lava.si

Zakaj opraviti ta test?

Fotografije z optičnimi iluzijami so senzacija na družabnih omrežjih, saj so na neki način precej moteče in zanimive. Ne samo, da je zabavno poskusiti razumeti sliko, temveč lahko tovrstni test pomaga tudi pri odkrivanju težav z vidom. Tako se lahko hitreje odzovete in imate čas za zdravljenje težave. Vizualne uganke so tudi dober način za izboljšanje koncentracije ob zabavi. Poleg tega jih lahko izvajate doma ali kje drugje, saj tovrstni testi očitno ne vzamejo veliko časa.

Ali vam je uspelo najti pravi odgovor?

Zebra na desni strani je tista, ki je na sliki prva. Čestitamo vsem, ki ste pravilno odgovorili! Imate popoln razgled.

©Lava.si

Če ste si sliko dobro ogledali, ste opazili majhne podrobnosti na telesih obeh živali. Najprej se črte na glavi zebre na levi in črte v bližini fotoaparata ne ujemajo. Drugič, opazovati je bilo treba položaj zadnjih nog živali. Te jasno kažejo, da je bila žival obrnjena v desno. V tretjem koraku bi, če bi pozorno pogledali, opazili, da je telo zebre na desni nekoliko bolj izpostavljeno. Fotografija z rešitvijo vas čaka tik spodaj.

Ne oklevajte in delite svoj rezultat v družabnih omrežjih ter predlagajte ta test svojim prijateljem.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.