Domov » Novice » Vizualni izziv: v 10 sekundah poiščite povečevalno steklo, ki nima leče! Ti bo uspelo?

Vizualni izziv: v 10 sekundah poiščite povečevalno steklo, ki nima leče! Ti bo uspelo?

Preizkusite to vajo in ugotovite, kako se počutijo vaše oči.

S tem testom boste ugotovili, ali je vaš vid dober ali ne. Poleg tega bo ta vaja pomagala izpostaviti morebitne težave s koncentracijo. Ta test traja manj kot 10 sekund, razkril pa bo več točk o vaših vidnih sposobnostih.

Vizualni test: kaj vključuje vaja?

To je hkrati vizualni test in vaja za koncentracijo. V ta namen vam je na belem ozadju prikazana slika z več vrstami povečevalnih stekel. Vendar se ena majhna podrobnost razlikuje od vseh drugih: eno od povečevalnih stekel nima leče.

©Lava.si

Vaš cilj je torej najti zadevno povečevalno steklo. Poleg tega ste omejeni s časom: na voljo imate 10 sekund, da najdete to majhno pomanjkljivost. Če vam uspe, to pomeni, da so vaše oči ostre kot oči orla in da si zaslužite naziv natančnega orlovskega očesa. Če pa vaje ne boste opravili v predvidenem času, vas ne bo sram, če boste poskusili še enkrat z drugega zornega kota. Koliko časa ste potrebovali za dokončanje te vaje?

Vizualni test: rešitev in razlaga

Če želite opraviti to vajo, se morate najprej osredotočiti in nato pogledati celotno sliko, da bi našli vsiljivca. Povečevalno steklo brez leče je na levi strani slike, v peti vrsti.

©Lava.si

Ta vizualni test je razmeroma enostaven, saj so povečevalna stekla bolj ali manj dobro poravnana. To olajša celostni pogled in opazovanje vsiljivca. Očitno je nemogoče v 10 sekundah pregledati vsako vrstico posebej, zato se je bilo treba odločiti za globalni vid. Vendar se je treba zavedati, da lahko ta test hitro opravijo le ljudje z odličnim vidom. Tisti, ki so potrebovali nekoliko več časa, imajo zagotovo manjše težave z vidom ali koncentracijo, morda oboje. Po drugi strani pa se morajo ljudje, ki niso mogli najti lupe brez leč ali pa so potrebovali preveč časa, da so jo našli, posvetovati s strokovnjakom za temeljitejši pregled vida.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.