Domov » Novice » Vizualni test: na voljo imate 10 sekund, da opazite 3 razlike na sliki.

Vizualni test: na voljo imate 10 sekund, da opazite 3 razlike na sliki.

Z novim testom hitro ocenite svoje vidne sposobnosti

Za dober začetek leta vas vabimo, da s tem novim izzivom preizkusite svoje vizualne sposobnosti. Pri tem morate opazovati dve bolj ali manj enaki sliki in v določenem času poiskati elemente, ki ju razlikujejo. To je zelo zahtevna uganka, ki jo bodo le tisti z dobrimi opazovalnimi sposobnostmi pravilno rešili že prvič. Želite izvedeti svojo raven? Spodaj preberite pravila igre.

Sprejmite izziv! Kaj morate storiti za uspeh

Pri tem novem testu je pravilo, ki ga je treba upoštevati, zelo preprosto. Dve sliki sta postavljeni druga ob drugi. To je ista ilustracija z nekaterimi pomembnimi razlikami. Na sliki je mladenič, ki leži na kavču in spi z roko na obrazu.

Na obeh slikah dečka so tri razlike. V 10 sekundah jih morate najti vse. Če vam to uspe prvič, boste dokazali, da imate zelo ostro oko in zelo dobro koncentracijo.

Če želite, da vam bo uspelo že v prvem poskusu, se morate dobro pripraviti. Poskusite se izolirati od hrupa in motečih dejavnikov, da se boste lahko popolnoma osredotočili.

Ali je bilo to za vas pretežko? Poiščite odgovore na ta vizualni test

Ali vam je uspelo prepoznati tri razlike med obema slikama? Če je odgovor ne, je to v redu. To preprosto pomeni, da morate malo vaditi. Medtem pa nam dovolite, da osvetlimo odgovore na ta vizualni test.

Prvi element različnosti je cvetlična slika v ozadju. Eden od listov sončnic je na obeh risbah v drugačnem položaju. Druga razlika je v spanju dečka. Pozorno si oglejte spodnji del njegove srajce pod eno od rok. Videli boste, da je na obeh slikah tudi različno nameščen. Zadnja razlika je spet v fantovi srajci, vendar tokrat v rokavih.

Če vam je bil ta izziv všeč, imamo za vas še nekaj drugih. Z njimi se ne boste le zabavali, temveč boste tudi izostrili svoj čut za opazovanje in ostrino vida. Tako boste lažje opravili naslednje vizualne teste v predpisanem roku.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.