Domov » Novice » Vizualni test: Poišči križ na tej sliki

Vizualni test: Poišči križ na tej sliki

Z novim testom si vzemite minuto časa in preverite svoje vizualne sposobnosti.

Da bi leto začeli dobro razpoloženi, vas vabimo, da odkrijete naš vizualni izziv. To je odličen način, da na sproščen in zabaven način preverite svoj vid. To je tudi dober način za preverjanje ravni koncentracije. Cilj preizkusa je poiskati križ na sliki. Na prvi pogled se zdi preprosto, vendar boste kmalu ugotovili, da ne gre samo za videz.

Poišči križ: načelo igre

Pri tem vizualnem testu boste morali opazovati kvadratno sliko, ki jo tvori več geometrijskih oblik. V sredini teh oblik morate najti popoln križ. Je dobro definiran in ima simetrične robove. Vaš odgovor ni veljaven, če je figura nekoliko “kriva”.

Za iskanje si lahko vzamete čas, saj gre za precej zapleten izziv. Za iskanje predmeta, skritega med vrsticami, je potrebnega nekaj časa. Damo vam čim več časa za analizo številk in črt na sliki.

Postavite se v položaj, v katerem boste imeli več možnosti za uspeh. Pri tem se usedite v miren kotiček. Ne uporabljajte nobenih motečih zvokov in motečih dejavnikov. Tako se boste bolje osredotočili in lažje razbrali križ. Imejte odprte oči, saj zlahka izgubite sled za črtami na sliki.

Namig, ki vas bo približal cilju

Čeprav ste si ogledali vse figure na sliki, ne morete razbrati križa? Ne skrbite. Pripravili smo namig, ki vam bo pomagal lažje najti križ. Križ je velik in ima tanke robove z več barvami. Na sredini slike

Ali jo vidite? Če je tako, vam čestitamo. Razmislite o tem, da bi ta izziv delili s prijatelji in družino, da bi se lahko zabavali vsi. Za popestritev igre jim lahko določite časovno omejitev. To bo test naredilo bolj zanimiv in ga dvignilo na zahtevnejšo raven. To bo dober način za spodbujanje njihovih vizualnih sposobnosti.

Če pa izziva ne morete rešiti, to ni nič posebnega. To preprosto pomeni, da morate vaditi oči ali se naučiti bolje osredotočiti pozornost. Pri tem vas spodbujamo, da si z našimi drugimi vizualnimi podobami izurite svoj vid. Na zalogi jih imamo več, da se vaše oči navadijo na vizualne uganke in vam pomagajo izostriti vid.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.