Domov » Novice » Z reševanjem te matematične uganke okrepite svoje možgane in jih naredite bolj aktivne.

Z reševanjem te matematične uganke okrepite svoje možgane in jih naredite bolj aktivne.

Z reševanjem te matematične uganke okrepite svoje možgane in jih naredite bolj aktivne.

Vsebina

Matematične uganke so odličen način za ugotavljanje vaših intelektualnih sposobnosti. Lahko vam koristijo, saj vas naučijo metod sklepanja in določene strogosti pri delu.

Predstavitev uganke

Ta matematična uganka je zasnovana tako, da izzove vaše možgane in jih hkrati razgibava. Je odlična za izboljšanje vaših matematičnih spretnosti in znanja.

Pri reševanju te matematične uganke boste uporabili svoje logično razmišljanje in sposobnosti reševanja problemov. Prav tako vam lahko da občutek zadovoljstva. Čeprav je morda težka, je iskanje rešitve vedno koristno.

Današnji matematični izziv predstavlja operacije v obliki mačke in mačje šape. Vaš cilj bo določiti vrednost vsakega elementa, da poskusite rešiti zadnjo operacijo.

© lava.si

Rešitev matematične uganke

Tukaj je odgovor na to matematično uganko:

  • Prva operacija: seštevek 3 orlov da 30. Vrednost orla je torej 10. Kar daje: 10 + 10 + 10 = 30,
  • Druga operacija: 1 orel, dodan 2 kokošima, je enak 20. Vrednost kokoši je torej 5. Kar daje: 10 + 5 + 5 = 20,
  • Tretja operacija: 1 kokoš, dodana 2 mačjim nogam, je enaka 9. Vrednost 2 mačjih nog je torej 2. Kar daje 5 + 2 + 2 = 9,
  • Zadnja operacija: 1 kokoš plus 1 mačja šapa pomnoženo z 1 orlom.

Pri tej zadnji operaciji boste opazili, da obstajajo pasti. Tukaj je že samo 1 mačja šapa. Zdaj v tretji enačbi vemo, da je vrednost 2 mačjih šap 2. Kaj daje 1 mačja šapa je enako 1.

Z zamenjavo elementov z njihovimi ustreznimi vrednostmi dobimo: 5 + 1 x 10 = 15

Tukaj je tudi past. Pri tej vrsti operacije ima vedno prednost množenje. Ki dajejo:

  • 1×10 = 10
  • 5 + 10 = 15

Odgovor na to uganko je torej 15.

© lava.si

Vam je uspelo najti enak odgovor? Čestitke! Preizkusite lahko druge uganke, da izostrite svoje spretnosti ali se samo sprostite. Resnično lahko reševanje te vrste uganke pomaga zmanjšati stres in tesnobo.

Related post

Zdaj ste registrirani!

Prejemanje kvizov po e-pošti

S potrditvijo tega polja se strinjam s prejemanjem novic s strani lava.si ter sem prebral in sprejel politiko zasebnosti tega spletnega mesta.

Vaš e-poštni naslov uporabljamo samo za pošiljanje naših novic, informacij o dejavnostih lava in ponudb naših partnerjev. Vedno lahko uporabite povezavo za odjavo, ki je vključena v glasilu.

mm
O autorze, Daniel
Z Lava.si poskušam izbrati in vam ponuditi najboljše novice današnjega dne, tako o Qi in testih osebnosti kot tudi o dnevnih novicah. Vsako jutro.